Foto: VLAM

Pluktuin met 100.000 tulpen op Koningin Astridplein in Antwerpen luidt nieuw bloeiseizoen in

Op het Koningin Astridplein in Antwerpen staat een pluktuin met 100.000 tulpen. Bloemenliefhebbers kunnen langsgaan om een boeketje van 15 tulpen samen te stellen. De pluktuin is een actie van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM), die daarmee het nieuwe bloeiseizoen op gang trapt.

Hoewel de temperaturen flirten met het vriespunt, kan je vandaag tulpen gaan plukken op het Koningin Astridplein in Antwerpen. "Tussen 13 uur en 16 uur zijn alle bloemenliefhebbers welkom om een boeketje tulpen samen te stellen. We hebben 100.000 tulpen in verschillende kleuren", zegt Liliane Driesen van het VLAM.

Volgens VLAM is het nog niet te vroeg om al te starten met de tulpenpluk. "Dit is een actie om het bloeiseizoen van de tulpen, narcissen, krokussen en snijbloemen, zoals rozen en anjers op gang te trappen." De Vlaamse sierteeltsector is alvast begonnen met de teelt van die bloemen. "Binnenkort is de teelt klaar en kan de Vlaamse sierteler al die voorjaarsbloeiers aanbieden."

BEKIJK - "VRT NWS journaal" ging langs bij de pluktuin:

Videospeler inladen...

Bloemenliefhebbers mogen uit de 100.000 tulpen een boeketje van 15 tulpen samenstellen. "De tulpen hoeven niet meer geplukt te worden. Ze zijn hier bezorgd door een tulpenkweker uit West-Vlaanderen. De tulpen hangen aan een bloembol die de mensen thuis in een vaas met water kunnen steken."

Meest gelezen