Foto: Stad Antwerpen

Reuzenrad "The View" in Antwerpen blijft staan tot mei en wordt gratis voor scholen

Reuzenrad "The View" blijft al zeker tot mei staan op het Steenplein in Antwerpen. Dat heeft de uitbater in samenspraak met de stad Antwerpen beslist. Alle scholen krijgen ook de kans om op weekdagen vanaf 11 uur een gratis ritje te maken op het reuzenrad.

Het reuzenrad "The View", dat 55 meter hoog is, blijft al zeker tot mei tot de skyline van de stad Antwerpen behoren. "Daar ben ik heel blij mee", klinkt het bij uitbater RenƩ Bufkens. "Al bestaat de kans wel dat ik het reuzenrad sneller moet afbreken, door de geplande werken aan de Scheldekaaien. Dan is het reuzenrad niet meer toegankelijk."

Alle leerlingen van het lager en het secundair onderwijs krijgen ook de kans om tot mei een gratis ritje te maken op het reuzenrad. "Dat is een beslissing in samenspraak met de stad. Dankzij die actie kan ik hier ook blijven staan." Vanaf 23 januari kunnen de leerlingen tijdens een schooluitstap op weekdagen vanaf 11 uur een gratis ritje maken. Tijdens de vakanties is een gratis ticket niet mogelijk.

Volgens burgemeester Bart De Wever (N-VA) is een gratis ritje op het reuzenrad een unieke kans voor alle leerlingen en jongeren: "Tijdens een schooluitstap krijgen ze een buitenkans om het hart van onze binnenstad vanuit een ander perspectief te bekijken. Het biedt een mooie meerwaarde om op een leuke manier stil te staan bij onze rijke geschiedenis."

30.000 verkochte tickets

Het reuzenrad behoort al enkele jaren tot de skyline van Antwerpen. Uitbater RenƩ Bufkens is dan ook heel tevreden dat zijn verblijf verlengd wordt. "Na een drukke winterperiode is dit heel fijn nieuws. We hebben tijdens "Winter in Antwerpen" 30.000 tickets verkocht. De samenwerking met de stad is altijd heel goed verlopen, dan is het fijn dat het reuzenrad hier langer mag blijven staan."

Meest gelezen