E19 opnieuw vrij na kettingbotsing én tweede, zwaar ongeval

De snelweg E19 richting Nederland was vanmiddag net vrijgemaakt na een kettingbotsing, toen hij opnieuw afgesloten werd na een zwaar ongeval in de staart van de file. Een vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Intussen is de snelweg weer vrij.

poj
Bron: VRT Nws

Bij het eerste ongeval - een kettingbotsing met tien voertuigen ter hoogte van Loenhout - vielen volgens VRT Nws twee lichtgewonden. Kort na de middag ontstond daardoor een lange file op de E19 richting Nederland. Het Vlaams Verkeerscentrum meldt dat er op het moment van de aanrijdingen dichte, lokale mistbanken over de E19 hingen. Het Verkeerscentrum vraagt bestuurders hun rijstijl aan te passen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door de kettingbotsing was de snelweg een tijdlang volledig versperd. Rond 14.15 uur liet het Verkeerscentrum weten dat de hinder achter de rug was - zij het niet dat intussen een tweede ongeval was gebeurd in de staart van de file, ter hoogte van Brecht. Daarbij ‘belandde een auto deels onder een vrachtwagen’, zegt Sandra Eyschen van de federale politie. De brandweer bevrijdde de bestuurster uit het wrak. De vrouw werd in kritieke toestand naar het UZA naar Edegem gebracht.

Door het ongeval is de E19 opnieuw volledig versperd, ter hoogte van Brecht dit keer. De dienst fotogrammetrie van de federale politie kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval in beeld te brengen.

Rond 16.30 uur was het ongeval afgehandeld en de snelweg weer vrij.