©  Geert Van de Velde

Fluoroze, moderne accenten, een vleugje kitsch en budgetproof: binnenkijken bij Ann-Sophie in Boom

Een eigen plek in Leuven bleek onbetaalbaar, dus werd het een flat in Boom, knal tussen Brussel en Antwerpen. Een industriële loft was ooit de droom van Ann-Sophie, maar het werd een appartement op de negende verdieping met authentieke elementen uit 1967. “Het had licht en ruimte, dus kon ik door het decor kijken.”

Kaatje De Coninck

Bespaar nooit op verf

©  Geert Van de Velde

Het kostte nochtans wat moeite, om het potentieel te zien, vier jaar geleden. Het chaletgevoel was real, alles was donkerbruin, met latjes. “Toch zag ik het: meer ruimte dan in een nieuwbouw, twee slaapkamers, grote ramen, een prachtig uitzicht en veel lichtinval. Ik ben een bezige bij, het gebeurt weinig dat ik gewoon voor mijn tv zit. Natuurlijk wilde ik een leuke plek om te wonen, maar ik wil werken om te leven, niet leven om te werken en mijn huis te kunnen afbetalen. Ik ging dus voor een koopje waar ik mijn stempel op kon drukken. De keuken en badkamer waren in goeie staat, wat vaak je grootste kost is. De elektriciteit is vernieuwd, ik heb een aansluiting voor de wasmachine gelegd, een nieuwe vloer in de slaapkamer en dressing en overal geverfd, maar voor de rest heb ik het gelaten zoals het was. Met een klein budget en veel creativiteit heb ik er hier mijn plekje van kunnen maken.”

“Je kunt alles verven en dat heb ik hier ook gedaan: de tegels en het plafond in de badkamer, de latjes en het plafond in de living, de bakstenen in de gang. Met hulp van mijn vader en zus, want ik ben niet zo handig. De verf is trouwens het enige waar ik niet op heb bespaard: dat is mijn grootste tip. Die latjes waren een pest om te verven, maar ik ben er eigenlijk wel blij mee: het geeft reliëf aan de muren waardoor het niet te clean is.”

Kunst in de gang

©  Geert Van de Velde

“Ik krijg weleens als opmerking dat het hier ‘wel druk’ is. Of de vraag of ik dat fluoroze niet beu zal worden, zoals in de gang. Maar ik ben nog elke dag blij met de keuzes die ik gemaakt heb. De witte muren reflecteren het licht optimaal en het is het perfecte rustige canvas om kleur op aan te brengen. De latjes en de baksteen brengen wat reliëf. Ik word zelf vrolijk van alle kleur hier: in de zomer lijken ze eerder fel, in de winter warmer, door het licht.”

Eclectische eetkamer

©  Geert Van de Velde

©  Geert Van de Velde

“De verlichting vond ik op een retrodag in de Kringwinkel. De tafel ook, die heb ik oranje geverfd, de inspiratie daarvoor vond ik op Pinterest. De oude barkast verfde ik wit en daarin heb ik mijn collectie glazen uitgestald, deels van mijn grootmoeder, deels uit de Kringwinkel. Ook het drankkarretje is een tweedehands vondst. Het is niet al te stabiel, maar wel mooi. De witte barkast is gewoon van Ikea, al koos ik wel voor deurtjes met patroon. Ik ben best trots op de twee mooie antieke serviezen van mijn oma’s erin. De combinatie is hopelijk eclectisch, fun, retro en een beetje kitsch. Naar goede eetkamerstoelen ben ik nog op zoek: betaalbaar, mooi en ook nog goed zitten blijkt moeilijk te vinden.”

Kitsch in de living

©  Geert Van de Velde

©  Geert Van de Velde

“Ik zie verschillende stijlen graag, maar om iets budgettair interessant te maken is het veel makkelijker dat je je aanpast aan de stijl van je woning. Zo waren de chauffages al goud geverfd en ben ik verder gegaan op die vintage, kitscherige vibe. Ik moest een roze zetel hebben, die vond ik bij The Sofa Company. De marmeren salontafel komt ook uit het huis van mijn grootmoeder, de poten verfde ik fluoroze. De grijze metalen kastjes komen uit Ikea omdat ik geen mooie tv-kast vond. De metalen versieringen zaten oorspronkelijk op de omkasting van de verwarming. Van mijn mama kreeg ik vorig jaar een mooie Marokkaanse poef, omdat ik meestal voor de tv aan de salontafel eet.”

La vie en rose

©  Geert Van de Velde

“Kleur voeg ik toe met details, meubels, enzovoort ... behalve in de badkamer en het toilet. Door de tegels en het meubel zijn de sixties hier zeer levend, maar alles is nog in goede staat en de douche was ook net vernieuwd, dus heb ik ervoor gekozen alles een roze laag te geven, inclusief het plafond, dat vond ik moderner. Roze is mijn lievelingskleur en hier mag het wel wat kitschy. De gouden ornamentjes op de deuren wilde ik oorspronkelijk wegdoen, maar dan zat ik met een gat op mijn deur dus heb ik ze ook fluoroze geschilderd. Om af te wisselen met al het retro koos ik hier en daar voor een modern accent, zoals de kunstwerkjes van mijn nicht, grafisch ontwerper Hanne Beullens. Het zijn stukjes van de muur die ze ontwierp voor The Hive op Rock Werchter, enkele jaren geleden.”

Sixties keuken

©  Geert Van de Velde

©  Geert Van de Velde

“De keuken heb ik origineel gelaten. Alleen de afwasmachine had een nieuw deurtje nodig, daar koos ik voor zwart als contrast. De oranje tegels zijn de oorspronkelijke uit de jaren zeventig en waren mijn inspiratie voor het oranje dat hier en daar terugkomt. De opklaptafel was er al, de moderne oranje Philippe Starck-stoeltjes vormen een mooi contrast. In de muur zitten ook twee authentieke, handgeschilderde keramische tegels, zo lelijk dat ze weer mooi worden. Ik heb het opgezocht, ze hebben best nog wel wat waarde. Ik wil er zwarte rococo kaders rond hangen om ze nog meer te benadrukken.”

Fluffy clouds

©  Geert Van de Velde

“De metalen kastjes en nachtlampjes waren ooit een samenwerking van Ikea met een ontwerper en zijn rood, maar ze staan hier wel mooi. Ik hou van fluffy, vandaar de dons, de vele kussens en ook de lamp boven het bed: ik kocht er twee bij Ikea en hing ze over elkaar. Ik heb heel lang gezocht naar een mooie vloer en ben uiteindelijk boven mijn budget gegaan: ik koos voor klikvinyl van Tarket. Wat me het meest stoort in het appartement zijn de oude vloeren: niet mijn stijl en overal ligt een andere, maar ik heb ermee leren leven.”

HUISGEHEIMEN

Ann-Sophie Huybrechts (33) woont in Boom, is single en werkt bij Randstad als keyaccountmanager. Ze startte met een blog mynameisblonde.com en is in bijberoep stylist, gespecialiseerd in plussizestyling.

Kooptip?

“Wees realistisch, dromen moet je soms bijstellen. Ik droomde van een grote industriële loft in een pakhuis met veel kunst, het is een appartement op de negende verdieping geworden met veel tweedehands en ik ben hier ook heel blij. Let vooral op het potentieel.”

Budgettip?

“Vertrek vanuit de stijl van je woning en pas je interieur daaraan aan, maar leg je persoonlijkheid er wel in. Ik zie ook graag modern of industrieel, maar dat paste niet bij alle authentieke elementen uit 1967 die hier te vinden zijn. Als ik die stijlen had willen doordrukken, had ik meer moeten verbouwen, wat me meer had gekost.”

Wat zou je redden uit een brand?

“Mijn collectie handtassen is het eerlijke antwoord. (lacht) Voor de sentimentele waarde: het schapenvel in mijn dressing dat ik kreeg bij mijn geboorte en de kleine glaasjes uit de kast van mijn oma.”

Leukste plekje in huis?

“Weggestopt in mijn zetel, aan het raam met dat eindeloze uitzicht. Ik zit midden in het centrum van Boom maar zie toch overal groen. Het licht valt hier heel mooi binnen.”

Waar ben je het trotst op?

“Ik ben heel blij dat alles dat in mijn hoofd zat zo mooi is samengekomen. Alles is af tot in de details, zelfs mijn bestek is goud en mijn ontbijtkommen zijn roze. Mensen zeggen ook dat ze mij volledig herkennen in dit appartement. Ik draag zelf veel kleur, hou van accessoires, ik ben een beetje over the top en dat zie je hier wel weerspiegeld.”

Lees meer

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws