© Action Images via Reuters

Dennis Praet moet vroegtijdig de strijd staken bij Leicester, match tussen Lavia en Dendoncker tijdje gestaakt door… drone

Youri Tielemans, Dennis Praet, Timothy Castagne en Wout Faes - allen basisspeler - hebben zaterdag met Leicester City op de 21e speeldag van de Premier League een overwinning uit handen gegeven.

Jens Heylen

Tegen Brighton leken The Foxes op weg te zijn naar een 2-1-overwinning om zo een mooi einde te maken aan een reeks van vier competitienederlagen op rij, maar met een late treffer bezorgde de piepjonge spits Evan Ferguson (88.) Brighton alsnog een gelijkspel. Eerder had Mitoma (nog een verleden in het Dudenpark) de ex-ploeg van Leandro Trossard bijzonder knap op voorsprong gezet.

Praet valt uit

Als bijkomende domper op de feestvreugde viel ook Dennis Praet uit met een blessure. De middenvelder moest het veld tien minuten voor de rust verlaten. Praet hoopte in de nabije toekomst nog een transfer te versieren. De vraag is nu of die er nog zal komen. In de stand telt Leicester nu 20 punten, goed voor de dertiende plek.

Southampton - Aston Villa stilgelegd door drone

Romeo Lavia ging met rode lantaarn Southampton met 0-1 ten onder in eigen huis tegen Aston Villa, waarbij Leander Dendoncker een handvol minuten mocht meespelen. Villa-spits Olly Watkins (77.) nekte de ploeg van Lavia met een treffer een kwartier voor tijd.

Nog voor de rust werd de partij een tiental minuten gestaakt omdat er een drone over het St. Mary’s vloog.

Door de nederlaag blijft Southampton de hekkensluiter in de stand. Het telt 15 punten na 20 wedstrijden. Lavia werd rond het uur naar de kant gehaald.

Everton vertoeft net als Southampton in de kelder van het klassement. Na een 2-0 nederlaag in de kelderkraker tegen West Ham deelt de ploeg van Rode Duivel Amadou Onana, die de hele wedstrijd tussen de lijnen stond, de laatste plaats met Southampton met 15 punten. The Toffees konden voor het laatst winnen in de Premier League in oktober. West Ham rukt met 18 punten op naar de zestiende plaats.

Orel Mangala wist met Nottingham Forest een punt te rapen op het veld van Bournemouth. De 24-jarige Belg werd op het uur naar de kant gehaald. De promovendus kwam op achterstand te staan na een doelpunt van Jaidon Anthony (28.) in de eerste helft, maar knokte zich terug op gelijke hoogte dankzij een treffer Sam Surridge (83.) tegen het einde van de partij. Dankzij het punt nestelt de ploeg van Mangala zich in de middenmoot van het klassement. Met 21 punten staat het op de dertiende plek. Bournemouth is achttiende met 17 punten.