De cast van "#LikeMe" op de Gouden K's.

#LikeMe-acteurs en serie scoren op 10e editie Gouden K's, "Karrewiet" is beste Ketnet-programma

Verschillende "#LikeMe"-acteurs als Francisco Schuster, Pommelien Thijs en Camille zijn bekroond met een Gouden K van Ketnet op de tiende editie van de galashow. "Karrewiet", dat de actualiteit op kindermaat brengt, viel in de prijzen als beste Ketnet-programma.

Het Gala van de Gouden K’s was vanavond aan zijn tiende editie toe. In een vol Paleis 12 in Brussel konden Ketnetters en hun ouders de show live volgen. Ook wie thuis naar Ketnet keek, kon ontdekken wie of wat in 2022 in de media het populairste was bij de Vlaamse kinderen en dus een Gouden K verdiende. ​ ​

In totaal zijn tien Gouden K’s uitgereikt. Net zoals vorig jaar was de "#LikeMe"-cast goed vertegenwoordigd in de lijst met winnaars, maar ook verschillende nieuwe namen mochten een Gouden K in ontvangst nemen. 

De acteurs uit "#LikeMe" (een co-productie van Ketnet en FabricMagic) zijn razend populair bij jong én oud(er). Ook met hun eigen muziek in het Nederlands bereiken ze intussen een breed publiek. Francisco Schuster (Yemi) kreeg de Gouden K voor Acteur. Camille werd bekroond als Artiest en Pommelien Thijs won de Gouden K voor Song met haar hit "Ongewoon". 

BEKIJK - "We zijn overweldigd door jullie liefde voor #LikeMe":

Videospeler inladen...

Na tien jaar Gouden K's en acht nominaties gaat "Karrewiet" voor de eerste keer naar huis als beste Ketnet-programma. "In de eerste plaats een dikke merci aan het team van "Karrewiet", dat samen met ons elke dag het programma maakt. Maar vooral merci aan jullie, lieve vrienden", spreekt presentator Jelle Mels het publiek toe. "Wij vertellen jullie elke dag wat in de wereld gebeurt. Dat is niet altijd mooi en toch zijn jullie er elke dag bij. Dat vind ik ongelooflijk straf."

BEKIJK - "Het is eindelijk gelukt":

Videospeler inladen...

Nieuw dit jaar was de categorie "Surprise van het jaar". Die werd gewonnen door kunstschaatser Loena Hendrickx omdat zij iemand is die het afgelopen jaar indruk gemaakt heeft op de Ketnetters en hen verbaasd heeft.  De andere genomineerden in die nieuwe categorie waren Remco Evenepoel, Berre en Annabet en Maurane van "Karrewiet". 

De winnaars van de Gouden K's: 

  • Acteur: Francisco Schuster (Yemi in "#LikeMe")
  • YouTube-hit: Furtjuh & Gewoon Thomas
  • Outfit van de avond: Isa Humblet ("Down the road")
  • Song: "Ongewoon" van Pommelien Thijs
  • Familieprogramma: "The masked singer"
  • Ketnet-serie: "#LikeMe"
  • TikTok-ster: Steffi Merci (@steffimercieeee)
  • Surprise: Loena Hendrickx
  • Artiest: Camille
  • Ketnet-programma: Karrewiet
Is Humblet van "Down the road" had de beste outfit van de avond aan.

Incidentje

De hele avond was de energie aanstekelijk en het plezier voelbaar, maar toch liepen de Gouden K's niet incidentloos. Aandachtige kijkers zagen plots het haar van Maureen Vanherberghen, een van De Helden, in brand staan. Bij de aankondiging van het beste Ketnet-programma had ze de vlammenwerper verkeerd vast, waardoor haar haar vuur vatte. 

Maureen kon er achteraf zelf hartelijk mee lachen op het Instagramverhaal van Ketnet. "Jongens toch, we hadden het kot een beetje in brand gestoken. Er zijn geen Helden gewond geraakt bij het maken van dit Gala."

BEKIJK - "Ik ben een beetje haar kwijt, maar dat groeit wel weer terug":

Videospeler inladen...

Ook bekend Vlaanderen was goed vertegenwoordigd tijdens de show. Er waren onder meer optredens van Regi ft. GameKeepers, Nachtwacht & Pauline, #LikeMe, Camille, Metejoor en Oscar & The Wolf. Winnares Pommelien Thijs sloot de avond af met haar met een Gouden K bekroonde hit "Ongewoon".

BEKIJK - Pommelien Thijs rondt de avond af in majeur:

Videospeler inladen...

Het Gala van de Gouden K's wordt morgenochtend (22 januari) herhaald op Ketnet vanaf 8.25 uur. Op woensdag 25 januari kan je rond 13.30 uur de show volgen op Ketnet met VGT (Vlaamse Gebarentaal). 

Speciaal voor de tiende editie van het Gala van de Gouden K’s organiseert Ketnet morgen ook nog een afterparty in Paleis 12. 

Meest gelezen