Meisje van 18 overleden na CO-vergiftiging in Ganshoren

© Marc Herremans/Mediahuis

Een 18-jarig meisje dat in kritieke toestand in het ziekenhuis was beland door een CO-vergiftiging, is overleden. Dat bevestigen politie en parket aan VRT NWS. De tiener was onwel geworden in de badkamer van een appartement in Ganshoren, Brussel. Ook haar moeder en broer belandden in het ziekenhuis, maar zij zijn niet in levensgevaar.

jvh, blg

De hulpdiensten werden zaterdagnamiddag opgeroepen voor een jonge vrouw die bewusteloos was geraakt in de badkamer van een appartement aan de Landsroemlaan in Ganshoren. Uit de bevraging kon de 112-operator opmaken dat het ging om een CO-intoxicatie en er werden dan ook meteen de nodige brandweer- en medische middelen gestuurd.

Het 18-jarige meisje werd ter plekke gereanimeerd en in zeer zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ze intussen overleden.

Onderzoek naar oorzaak

Haar moeder en jongere broertje, die in hetzelfde appartement op de gelijkvloerse verdieping woonden, waren ook bevangen geraakt en werden eveneens naar het ziekenhuis gebracht, maar hun toestand was minder ernstig. De bewoners van de flat op de eerste verdieping werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht, de bewoners van hogergelegen appartementen werden ter plaatse onderzocht.

De oorzaak van de intoxicatie lag waarschijnlijk bij de gasinstallatie in het gebouw, en Sibelga heeft die na het incident afgesloten. Verder onderzoek zal nu moeten uitwijzen wat er precies is misgelopen.