Vjatsjeslav Volodin© Reuters, Getty Images

Rusland waarschuwt voor “catastrofe” en “tragedie van wereldformaat” als Duitsland tanks levert aan Oekraïne

Vjatsjeslav Volodin, de Russische parlementsvoorzitter van de Doema, waarschuwt voor een “tragedie van wereldformaat” als bondgenoten van Oekraïne Duitse Leopard 2-tanks leveren aan Kyiv.

Bron: BELGA

“De levering van offensieve wapens aan het regime in Kyiv zal leiden tot een wereldwijde catastrofe”, schreef Volodin zondag op zijn Telegram-kanaal. Rusland zou nog “krachtiger wapens” gebruiken als de VS en de NAVO-landen wapens aan Kyiv zouden leveren, waarmee gebieden kunnen worden heroverd, zei hij.

LEES OOK. Oekraïne krijgt verhoopte tanks (nog) niet: “Vrees dat ze Krim binnenvallen en Rusland in overdrive gaat”

Volodin wees erop dat Rusland aanvallen op de vier geannexeerde gebieden - Donetsk, Loegansk, Zaporizja en Cherson - zal beschouwen als aanvallen op Russisch grondgebied. Leden van de Duitse Bondsdag en parlementen in andere landen moeten zich volgens de parlementsvoorzitter “bewust worden van hun verantwoordelijkheid tegenover de mensheid”.

LEES OOK. Duitsland wordt zwaar onder druk gezet over levering tanks aan Oekraïne: “Besluiteloosheid doodt onze burgers”

“Dergelijke beslissingen zouden leiden tot een “verschrikkelijke oorlog” met heel andere gevechten dan voorheen. “Rekening houdend met de technologische superioriteit van Russische wapens, zouden politici in het buitenland die dergelijke beslissingen nemen, moeten begrijpen dat dit kan eindigen in een tragedie van wereldformaat die hun landen zal vernietigen”, aldus Volodin.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER