© BELGA

Incident op nieuwjaarsreceptie van Vooruit blijkt misverstand: ‘agressieve man’ was gewoon “iets te enthousiast”

De politie heeft zondagochtend op de nieuwjaarsreceptie van Vooruit een man onderschept die voorzitter Conner Rousseau schijnbaar agressief bejegende. Het incident bleek echter op een misverstand te berusten, de man had volgens de politie “iets te enthousiast”.

Bron: BELGA

Rousseau gaf zondagmiddag een speech op het druk bijgewoonde nieuwjaarsfeest van de partij, in zaal ‘t Bau-huis in Sint-Niklaas. Tijdens zijn toespraak stormde een man op hem af, die hem onder andere “zot” toeriep. Agenten in burger die in de zaal aanwezig waren, konden ingrijpen en pakten de man op. Rousseau stond sinds deze week al onder politiebewaking, omdat hij recent het doelwit was van ernstige bedreigingen.

LEES OOK. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau krijgt extra politiebewaking omwille van dreigbrief

Rousseau was niet onder de indruk van het incident, zei hij na afloop van zijn toespraak bij VTM Nieuws. “Het is me verteld geweest”, aldus de Vooruit-voorzitter. “Blijkbaar is iemand naar het podium gestormd en werd die tegengehouden door de politie.”

LEES OOK. Conner Rousseau op nieuwjaarsreceptie: “Enkel Vooruit kan Vlaams Belang uit regering houden”

Niets opgemerkt

Ook van de eerdere bedreigingen was Rousseau niet onder de indruk. “De meest recente bedreigingen zijn niet rechtstreeks bij mij aangekomen”, zei hij in ‘De zevende dag’. “Ik heb ook gevraagd om de inhoud niet te zien – omdat mij dat rustig houdt –, maar ik heb me laten vertellen dat mijn laatste uur geslagen zou zijn. Ik sta hier nog fris en gezond, dus ik zal het nog wel even uithouden.” Van het incident tijdens zijn toespraak merkte Rousseau naar eigen zeggen zelfs niets op.

© BELGA

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER