De zussen van ngo-medewerker Olivier Vandecasteele aan het woord tijdens de betoging zondag in Brussel. Ze lieten weten hem vrijdag gesproken te hebben.
Volledig scherm
De zussen van ngo-medewerker Olivier Vandecasteele aan het woord tijdens de betoging zondag in Brussel. Ze lieten weten hem vrijdag gesproken te hebben. © BELGA

Duizendtal mensen samen in Brussel om vrijlating Olivier Vandecasteele te vragen, familie heeft onlangs contact gehad: “Hij is 25 kilo vermagerd”

Op het Albertinaplein in Brussel zijn vandaag enkele honderden mensen bijeengekomen om de vrijlating te vragen van Olivier Vandecasteele, de humanitair medewerker die al sinds februari vorig jaar vastgehouden wordt in een Iraanse gevangenis. De manifestanten hopen met hun betoging zowel de Iraanse als de Belgische overheid onder druk te zetten om werk te maken van de vrijlating. De familie van Vandecasteele heeft vrijdag contact met hem gehad, deelden zijn zussen Nathalie en Virginie mee op de betoging. “Hij leek verzwakt, maar hij probeerde opnieuw sterk te zijn en niet te huilen”, zeiden ze onder meer.