Benefiet voor geliefde vrijwilligster: “Nu kunnen we eindelijk iets terugdoen voor haar”

© sbr

Café De Boksneuze organiseert een benefiet voor Christine Segers (62). De Lichterveldse is een bekende vrijwilliger bij tal van verenigingen. Vorige zomer raakte ze echter verlamd na een aandoening aan de rug.

Steven Leenknegt

‘Christine van Tupperware’, zo staat Christine Segers bekend bij vele inwoners van Lichtervelde. De vrouw zette zich de afgelopen jaren als vrijwilliger in voor tal van verenigingen zoals de boksclub en Kiekafobee. In augustus vorig jaar werd ze met hevige rugpijn naar het ziekenhuis gebracht. Na een week op de intensieve zorgen, stelden de dokters vast dat ze abcessen had op haar ruggenmerg. Van de ene dag op de andere stortte haar wereld in, ze zal nooit meer kunnen stappen.

Café De Boksneuze, waar Christine vaak over de vloer kwam, organiseert daarom een benefiet. “We vinden dat Christine die steun verdient”, zeggen uitbaters Filip Vanmoerkercke en Karien Vermote. “We kennen haar als een goede vrouw die voor iedereen klaarstaat. We zijn dan ook zeer geschrokken toen we hoorden wat haar overkomen is.”

Veel kosten

Christine verblijft momenteel in het revalidatiecentrum in Gent. De dokters behandelen haar zodat ze toch nog haar armen zou kunnen gebruiken. Wanneer ze terug naar huis mag, zullen er veel aanpassingen nodig zijn. Ze zal ook een aangepaste wagen nodig hebben, goed voor 30.000 euro, en een elektrische rolstoel. “We willen Christine en haar man helpen om deze kosten te dragen”, zegt Vermote. “Nu kunnen we eindelijk iets terugdoen.”

Het benefiet vindt plaats op zondag 23 april in OC De Schouw met een uitgebreide barbecue. Kaarten kosten 10 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar en 20 euro voor volwassenen. Er zijn ook steunkaarten voor 5 euro. Kaarten zijn te verkrijgen in Café De Boksneuze, Maison Coton en Kapsalon Hairpont.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen