Virginie (links) en Nathalie, de zussen van Olivier Vandecasteele, spraken de menigte toe op het Brusselse Albertinaplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Virginie (links) en Nathalie, de zussen van Olivier Vandecasteele, spraken de menigte toe op het Brusselse Albertinaplein. © Photo News

Zussen van Belg die in Iraanse cel vastzit slaken noodkreet: “Olivier is nog vel over been. Belgische regering moet nú in actie komen”

Familie en vrienden van Olivier Vandecasteele eisen dat de Belgische regering eindelijk eens serieus werk maakt van zijn vrijlating. Al elf maanden zit de Belgische hulpverlener vast in een Iraanse gevangenis na een schijnproces. “Het is dringend. We hebben Olivier gesproken. Hij kwijnt weg in zijn isolatiecel. Hij is nog vel over been.”

11 reacties

  • Paul Stausens

    1 jaar geleden
    Waarom zou Iran zich plooien voor onze politiekers? Hun enige doel is die diplomaat vrij krijgen die hier in de gevangenis zit. Zolang dat niet is gebeurd, zal vandeCasteele gespaard worden, want hij is de pasmunt. Peter Boets heeft gelijk. Er zijn veel eigenzinnige dingen gebeurd. Hoe kan Quicky Iran onder druk zetten? Dat is wel wereldvreemd. Betogen in Iran hebben geen effect. Dus in Brussel zeker niet.
  • Peter Boets

    1 jaar geleden
    klinkt allemaal mooi maar willen we het ook eens hebben over de informatie en moeite die gedaan is om te verhinderen dat deze persoon naar Iran vertrok. Neen hij heeft volledig vrijwillig de overweging van de risico's gedaan en besloten te gaan. Belgie kan nu eenmaal niet veel doen een samenwerking met dergelijk regime zal niet voor morgen zijn..
  • Bernard Peters

    1 jaar geleden
    Als je het van die regering moet hebben zal het nog wat duren denk ik , en zeker van quicky, eerst zijn problemen en dan de rest .
  • Marcel Pottekepis

    1 jaar geleden
    Met alle respect,maar hij kende de risivo's,blijf daar weg,niemand gaat daar ooit iets veranderen
  • David Drees

    1 jaar geleden
    Van deze regering zou ik niet al teveel verwachten