Marc De Roeck
Volledig scherm
© Marc De Roeck

Dode en zwaargewonde bij frontale botsing op parallelweg E34 in Zwijndrecht

ZwijndrechtBij een frontale botsing op de parallelweg van de E34 in Zwijndrecht is zondagavond een 39-jarige bestuurder om het leven gekomen. De andere bestuurder raakte levensgevaarlijk gewond.

  1. Is er een verband tussen je gezondheid en stadslawaai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”
    PREMIUM

    Is er een verband tussen je gezondheid en stadsla­waai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”

    Wie in de stad woont, weet alles over het lawaai van aanschuivende auto’s, krijsende tramwielen of het uitbundige nachtleven. Het burgerschapsproject De Oorzaak wil daarom bekijken of er een verband bestaat tussen je gezondheid en dat stadsrumoer. Daarom installeerden ze sensoren aan enkele huizen. “De geluidsintensiteit in de straten varieert afhankelijk van het tijdstip, maar in sommige buurten is er gewoon altijd lawaai. Denk dan aan de Leien”, zegt onderzoekster Paulien Decorte.
    Antwerpen
  2. Ruim zestig artiesten spelen negen uur gratis op ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’: “Je wil niet wéten hoeveel politici vroegen om mee te doen”
    PREMIUM

    Ruim zestig artiesten spelen negen uur gratis op ‘505 - Concerten voor Menselijk­heid’: “Je wil niet wéten hoeveel politici vroegen om mee te doen”

    Zwangere Guy, Eefje de Visser, Bart Peeters, Elisabeth Lucie Baeten, Stan Van Samang, Selah Sue en véél, véél meer. Allemaal performen ze belangeloos op ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’ op het Antwerpse Sint-Jansplein op zondag 5 mei. Initiatiefnemers zijn 11.11.11-directeur Els Hertogen, psychologe Elisabeth Van Lierop en muzikant Tijs Delbeke. “Dat we dit vlak voor de verkiezingen organiseren? Néén, we hebben geen politieke agenda.” Ze leggen uit waar het evenement dan wél om draait, hoe ze alle artiesten konden overtuigen en waarom Tom Barman dit keer niet van de partij kan zijn.
    Deurne
  1. “We zijn het wachten beu”: aangrijpend filmpje met kindjes die uit de boot vallen voor bijzonder onderwijs gaat viraal
    PREMIUM

    “We zijn het wachten beu”: aangrij­pend filmpje met kindjes die uit de boot vallen voor bijzonder onderwijs gaat viraal

    “Uw kind kan volgend jaar niet naar school.” Die boodschap ontvingen honderden ouders in Antwerpen deze week. Volgend schooljaar is er voor hun kind géén plaats in het bijzonder onderwijs in de stad. In totaal vallen 693 kinderen uit de boot. De ouders trekken nu gezamenlijk aan de alarmbel via een filmpje. Hun oproep werd afgelopen weekend massaal gedeeld op sociale media. “De medewerker van de stad toonde begrip. Maar een mogelijke oplossing? Die had ze niet.”
    Antwerpen
  2. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen