Philippe Vandekerckhove (Rode Kruis-Vlaanderen), Mykola Yefremovych Polishchuk (Rode Kruis Oekraïne) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) bij een stroomgenerator voor een waterzuiveringsinstallatie in Loetsk.
Volledig scherm
Philippe Vandekerckhove (Rode Kruis-Vlaanderen), Mykola Yefremovych Polishchuk (Rode Kruis Oekraïne) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) bij een stroomgenerator voor een waterzuiveringsinstallatie in Loetsk. © BELGA

Rode Kruis en Vlaamse regering sturen 60-tal stroomgeneratoren naar Oekraïne: steunpakket van 2 miljoen euro

Samen met het Rode Kruis-Vlaanderen stuurt de Vlaamse regering de komende weken een 60-tal stroomgeneratoren naar Oekraïne. “Soms is er zelfs in grote delen van het land helemaal geen elektriciteit. Daarom geeft de Vlaamse overheid voor 2 miljoen euro extra toestellen en materialen aan het Rode Kruis”, meldt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) in een persbericht. Maandag bezocht hij samen met een kleine delegatie de Oekraïense stad Loetsk.

17 reacties

  • Karel Valgaern

    1 jaar geleden
    2 miljoen euro, 6 miljoen "vlamingen", dat is minder dan 0.4 euro per persoon. Ik vraag mij af hoeveel de mensen hieronder persoonlijk aan Pepinster geschonken hebben.
  • Anita Billen

    1 jaar geleden
    stop hiermee onze bevolking zelf kan stikken? De grote man uithangen op een ander met ons geld dat kunnen ze allemaal als de beste
  • Francis smet

    1 jaar geleden
    Wat moet je hier nog over schrijven? Eigen mensen worden in de steek gelaten, geld buitenzwieren voor andere landen is blijkbaar makkelijker, dan het voor eigen bevolking te investeren! 2024 zal er snel zijn!
  • marc roolant

    1 jaar geleden
    Zijn alle generatoren in Pepinster en de Vesdervallei reeds aangekomen?
  • Johny vanderlinden

    1 jaar geleden
    Sinterklaas is weer op pad, kunnen die niets doen zonder televisie of krant.