De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.
Volledig scherm
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. © via REUTERS

Moskou: “Het conflict tussen Rusland en het Westen is bijna een echte oorlog”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zegt dat het conflict tussen Moskou en het Westen niet langer kan gezien worden als een “hybride oorlog”, maar eerder als een echte oorlog. Lavrov beschuldigde het Westen al eerder van nadenken over een (nucleaire) oorlog.

192 reacties

  • Pol Segers

    1 jaar geleden
    Waar geld en macht is.Zullen leiders niet te snel lossen.Helaas steunen wij wel de oorlog voor geen EU land ?
  • Jelle Vanstraelen

    1 jaar geleden
    Oekraïne staat toch al sinds het begin van het conflict open voor onderhandelen. Enige voorwaarde is dat de Russische troepen zich terugtrekken tot de internationaal erkende grenzen en dan kunnen gesprekken beginnen over de toekomstige relaties.
  • Raymond De Loose

    1 jaar geleden
    Paul De Clercq, Ze willen Rusland niet verpletteren het tegendeel is waar, Oekraïne wordt verpletterd, de gemeenschap wil enkel de russen terug over hun grens, en geen meter verder, en ja Rusland zal moeten bloeden voor de wederopbouw van dit deels vernielde land
  • Roland Vanrafelghem

    1 jaar geleden
    Een oorlog, voor wat ? Zoveel mogelijk vernielingen en mensen doden , wie zal dit allemaal bekostigen om opnieuw op te bouwen ? Zelensky heeft gemakkelijk zeggen , ik wil dat en dat , zoiets kan onmogelijk blijven duren ! Eerst thanks , dan vliegtuigen enz .. Ik denk en ben bijna zeker al wat die Rus heeft bemachtigd zal hij niet meer af geven , dus conclusie maak een compromis en maak een grens zoals het hoort , en onderhandel voor het stop zetten van die oorlog !! Werp geen olie op het vuur
  • Albert Laurent

    1 jaar geleden
    Wie is de agressor Lavrov, wie heeft Oekraïne aangevallen, wie staat er te liegen keer op keer, inderdaad Rusland, doe verder ,want de wereld keert zich stilaan tegen uw land en dan, wie zal jullie nog vertrouwen, niemand totaal niemand.