© NM

Nieuwe heerser bij de Boemelaire: prinsenpaar Erwin en Hilde geeft de scepter na drie jaar door aan Rik I

Voeren

Door corona was het prinsenpaar Erwin en Hilde drie jaar lang aan de wacht, al konden ze door het virus niet al te veel doen. Toch hielden ze positieve vibes over aan hun lange rijk. Nu was het eindelijk de tijd om de scepter door te geven. Tijdens de Boemelaire-zitting stond het prinsenpaar dan ook nog even centraal, samen met jeugdprinsessen Merel en Lenthe.

Het Paviljoen van het VCC Het Veltmanshuis was tot in de nok gevuld voor de start van het nieuwe seizoen bij de Boemelaire. Het werd een gezellige en muzikale happening met artiesten uit de Oostkantons en uit beide Limburgen. De Dansmariekes van de Böschuule van Teuven mochten het feest openen in aanwezigheid van gevederd gezelschap, prinsen, prinsessen en Raden van Elf. Op het programma ook onder meer Johan Veugelere, Richtig Rex, Eric Ghelen en Kowalski. En ook het optreden van de leden van de eigen Raad van Elf werd gesmaakt.

Hoogtepunt was de installatie van de nieuwe prins van de Boemelaire: Rik Tomsin (40) werd geïnstalleerd als prins Rik I en maakt zo een einde aan het driejarige heerserschap van prinsenpaar Erwin en Hilde. Tijdens de carnavalsdagen en tijdens de Boemelairestoet zal Rik I volop in de belangstelling. Op zondag 12 februari om 14.11 uur vindt de jeugdzitting van jeugdprinsessen Merel en Lenthe plaats in het Schuttershof met op en top kinderanimatie. (nm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer