Gemeente Mol

Dak van leegstaand gebouw begeeft het onder gewicht van sneeuw in Mol

In Mol is een stuk van het dak van een gebouw op site De Zwaan ingestort, door het gewicht van de sneeuw.Ā Het gaat om een leegstaand gebouw dat instabiel was. Eerder was er daarom al een veiligheidsperimeter rond het gebouw ingesteld. Niemand raakte gewond.

Het gebouw op de site De Zwaan in Mol staat al geruime tijd leeg. Uit een eerdere studie bleek al dat het dak niet stabiel was; er werd toen meteen een veiligheidsperimeter rond het gebouw ingesteld. Vanochtend begaf een deel van het dak het dan onder het gewicht van de sneeuw. Niemand raakte gewond.

Het gaat om het gebouw achteraan de site, waar vroeger de Academie voor Beeldende Kunsten was ondergebracht. Het grenst aan de Wandelweg en het kinderdagverblijf Molleke.

Vandaag nog komt een stabiliteitsingenieur langs om verdere schade aan het gebouw te voorkomen. Via een spoedprocedure zal er dan een aannemer worden aangesteld om het puin te ruimen en verdere schade te voorkomen. De veiligheidsperimeter blijft behouden, zolang het nodig is, laat de gemeente nog weten.

Op termijn wordt het gebouw volledig gerenoveerd. De site zou een echteĀ  kunstencampus moeten worden.

Meest gelezen