De Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin. © AP

Blijft Poetin ook na 2024 de baas in Rusland? Kremlin: “Te vroeg om over te praten”

Het is allesbehalve zeker of de Russische president Poetin in 2024 zal deelnemen aan de presidentsverkiezingen. Volgens Kremlinwoordvoerder Dimitri Peskov is het nog “te vroeg” om uitspraken te doen over een mogelijke verkiezingscampagne. Poetin zei eerder al dat hij nog niet had beslist om op te komen voor een nieuwe termijn.

22 reacties

  • Hugo hofmans

    1 jaar geleden
    Oorlog houden op topniveau, met top ambtenaren met super vergoedingen en ten dienste van hun wapenfabrikanten, die ook een super riant leven leiden. En wij maar zien dat we onze gas, onze stookolie, onze elektriciteit kunnen betalen. De upper class en de lower class, zo zal het altijd blijven.
  • Leonarda Van Opbroecke

    1 jaar geleden
    2024....gaat Zelenski de verkiezingen aangaan? Biden zowiezo maar de EU-leiders? Nog niet zo zeker want net als bij Jens Stoltenberg kan het conflict gebruikt worden om hun zitje langer warm te houden. Teveel centen mee gemoeid om plaats te wisselen. Meer niet.
  • pierre samaey

    1 jaar geleden
    Poetin moet vanaf nu zichzelf beschermen om niet voor een oorlogstribunaal de moeten verschijnen. Is daar nu al mee bezig met naaste kompanen goed te verwennen zo dat hij misschien het strijdtoneel in 24kan verlaten en in het verborgene zal gaan leven. Indien dit niet lukt blijft hij aan de macht tot zijn dood of vermoord wordt en laat hij Rusland in chaos achter. Voor hem is het nu kiezen tussen de cholera of de pest.
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Maakt het uit wat Peskov, Lavrov of Poetin of anderen van het Kremlin zeggen? Soms spreken ze elkaar tegen en de volgende dag zeggen ze het weer anders. Hier zijn alleen speculaties mogelijk. Zoals bv dat als hij de oorlog verliest hij voor onbepaalde tijd uit het beeld zal willen gaan.
  • Luc Vanderkelen

    1 jaar geleden
    Dictators willen nooit aftreden,narcisten