Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov en de Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken Naledi Pandor tijdens een vriendschappelijke ontmoeting in Pretoria Zuid-Afrika.
Volledig scherm
Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov en de Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken Naledi Pandor tijdens een vriendschappelijke ontmoeting in Pretoria Zuid-Afrika. © AP

Zuid-Afrika noemt Rusland een “vriend” tijdens ontmoeting Buitenlandministers

Zuid-Afrika, dat pertinent weiger de Russische inval in Oekraïne te veroordelen, heeft maandag de spanningen nog verder opgedreven door te zeggen dat het land “bevriend” is met Rusland. Dat gebeurde tijdens een ontmoeting van de twee ministers van Buitenlandse Zaken in Pretoria.

19 reacties

  • Elise Van Damme

    1 jaar geleden
    Ja 'vriendjes'politiek waar enkel de elite goed bij vaart. Enkele goeie contracten waarschijnlijk met Afrikaanse mijnen voor alle waardevolle grondstoffen. Net zoals China die de rest van afrika plunderd in ruil voor wat verharde wegen en poen in de zak van lokale politici.
  • Gaston Miar

    1 jaar geleden
    De schurkenstaten zijn gekend. Blijf vooral Chinese producten kopen.
  • simonne goderie

    1 jaar geleden
    De Russen mogen de rijke grondstoffen plunderen en het westen blijft al jaren de arme bevolking sponseren en hier opvangen.
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Indertijd steunde Rusland het ANC in zijn strijd tegen apartheid. Zou het daar aan liggen ? Of gaat het om goud en diamanten ?
  • Ozzy Dhondt

    1 jaar geleden
    De rest van de wereld die zaken zou doen met Rusland, daarvan heeft het grootste deel geen nagel om aan zijn spreekwoordelijk gat te krabben. Veel goede zaken zullen daarmee niet te doen zijn.