© RR

Maureen Vanherberghen na incident met vuur op Gala van Gouden K’s: “Je mag je zo veel voorbereiden als je wil, fouten gebeuren nu eenmaal”

Maureen Vanherberghen (35) heeft voor het eerst gereageerd op het vuurincident tijdens het Gala van de Gouden K’s. De radiostem en lid van de ‘Helden’ op Ketnet benadrukt dat ze helemaal oké is. “Ik heb vooral geprobeerd om rustig te blijven, geen paniek te zaaien.”

Het was even schrikken zaterdag tijdens het Gala van de Gouden K’s van Ketnet. Maureen Vanherberghen mocht met een vlammenwerper aan de slag om een ballon kapot te knallen, waarin verstopt zat wie de Gouden K voor het beste programma zou winnen. Alleen had ze het voorwerp per ongeluk verkeerd beet, waardoor het vuur haar richting uitkwam en haar haar even in brand stond. Gelukkig bleef het daarbij.

“Ik ben helemaal oké”, vertelt ze zelf maandag bij de ochtendshow Maarten en Dorothee, haar collega’s bij Qmusic. “Ik besef dat het er op tv veel heftiger uitzag dan het voor mij was. Op die beelden lijkt het echt alsof mijn hele hoofd eraan is. Dat was gelukkig niet zo.”

LEES OOK. Na ongelukje op Gala van de Gouden K’s: “Dit had veel erger kunnen aflopen, zo’n vlammenwerper zou alleen door professionals gebruikt mogen worden”

Volgens Vanherberghen was er alleen wat weg geschroeid haar. “Dat lag op mijn schouder. Het gebeurde eigenlijk langs mij. Voor de rest heb ik niets. Ook niet aan mijn kleren. Er was geen pailletje verbrand, er is niets gesmolten. Het ergste vind ik dat ik van die reacties moet lezen dat ik me moet schamen. Die mensen heb ik toch even geantwoord. Niemand doet dat met opzet, als zoiets gebeurt.”

Niet snel in paniek

Met het Ketnet-programma Helden haalde Maureen Vanherberghen in het verleden ook al stunts uit. “Al tien jaar doen we zo’n dingen. En als het goed gaat, hoor je niemand. Nu wijst iedereen met de vinger. Je mag je nog zo veel voorbereiden als je wil, fouten gebeuren nu eenmaal. Ik heb vooral geprobeerd om rustig te blijven, geen paniek te zaaien. Sowieso schiet ik zelf niet snel in paniek. Ik heb gekeken wat er mis was gegaan, en ik heb mijn vinger van die knop gehaald. Ik zie me kijken naar dat ding, en ik had door dat ik het verkeerd vasthad. Daarna heb ik het omgedraaid en heb ik me herpakt. Zo gaat het leven: er gebeuren fouten, ik moet eruit leren. Hopelijk moet ik het niet meer meemaken, maar laat het een les zijn voor de toekomst.”

Daarna waagde Vanherberghen dus nog een poging op het podium en lukte het wel. Zonder incidenten. Zoals op de repetities, klinkt het bij de VRT. “Alles is vooraf gerepeteerd, waarbij alles zonder problemen verliep. Het was een menselijke fout. Zoals alle evenementen van de VRT zullen we ook het Gala evalueren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (sgg, eadp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER