© BELGA

Voorstel minnelijke schikking Bondsparket bekend: uitsluiting volstaat voor Koita

Het Bondsparket van de KBVB heeft zich uitgesproken over de rode kaart die Aboubakary Koita zondag onder zijn neus geschoven kreeg in STVV - AA Gent. De winger van de Kanaries krijgt een voorstel tot minnelijke schikking waarbij zijn uitsluiting voldoende is. Dat betekent dat Koita geen verdere schorsing hoeft te vrezen en dat hij zaterdag dus gewoon kan aantreden tegen OH Leuven.

Pieter Vanlommel

De rode kaart voor Koita deed zondagavond heel wat stof opwaaien. Scheidsrechter Nathan Verboomen draaide zijn beslissing om de overtreding van Koita met geel te bestraffen terug nadat VAR Wim Smet hem naar de monitor had geroepen. Verboomen veranderde zijn gele kaart daarop in een rode, tot grote ontsteltenis van de aanwezige supporters en de geel-blauwe dug-out.

Vandaag wees het Referee Department erop dat de interventie van Smet niet gerechtvaardigd was en Koita dus niet uitgesloten had mogen worden gezien de aard van zijn overtreding. Daarop stuurde STVV een open brief de wereld in met de vraag om meer respect voor de club te tonen.

Aangeboden door onze partners