Evenepoel rolde eerst de rode loper uit voor sprinter Jakobsen en feliciteerde later z'n ploegmaat na de zege.
Volledig scherm
Evenepoel rolde eerst de rode loper uit voor sprinter Jakobsen en feliciteerde later z'n ploegmaat na de zege. © Twitter/Wout Beel (Soudal-Quick.Step)

KIJK. Zo loodste Evenepoel Jakobsen naar de zege met een kopbeurt van 2,2 (!) kilometer: “Misschien wel snelste lead-out ooit”

WielrennenWereldkampioen of niet, Remco Evenepoel gaf vooraf al aan dat hij zich in deze Ronde van San Juan met veel plezier zou uitsloven voor sprinter Fabio Jakobsen. En of hij woord houdt: waar het zondag nog mis ging, was het gisteren wél prijs voor Soudal-Quick.Step. Mét een glansrol voor Evenepoel, die met een kopbeurt van maar liefst 2,2 kilometer het bedje spreidde voor Jakobsen. “Mooie revanche voor zondag”, was Evenepoel duidelijk bij onze man in Argentinië.

14 reacties

  • Marika Peeters

    1 jaar geleden
    Vergelijkingen tussen Remco en Wout, waarbij elk van beiden een ander type renner is? kun je enkel enige waardemeting aan geven, indien je hun prestaties naast elkaar legt, in de koersen die ze samen reden. Dan heb je bv LBL'22, waar Remco een fenomenale aanval plaatste, Wout geparkeerd stond en in de sprint van peloton zelfs nog geklopt werd door Q. Hermans! of het WK'22, waar Remco als een kanon wegschoot, Wout weeral niet mee was, even inhield, dan een hopeloze poging tot jagen achter Remco.
  • Gilbert Fontenoy

    1 jaar geleden
    Waarom steeds Wout en Remco vergelijken ? Geniet nu toch eens van deze beide kanjers ! Het doet me terugdenken aan de tijden van Henin-Clijsters. Ook toen moest er altijd discussie zijn wie de beste was. Nu denken we met heimwee terug aan de vervlogen tijden. Geniet toch eens van de huidige weelde.
  • Johan Maddens

    1 jaar geleden
    Ik heb Lampy en nog anderen van Quick Step ook goede beurten zien maken aan de leiding . Dit mag ook vermeldt worden !!
  • Jonah Kemps

    1 jaar geleden
    Die sterke renners kunnen zo’n kopbeurt wel aan, Van Aert deed ook al iets gelijkaardigs in de tour van 2019 en er zijn er nog wel die dat kunnen, een zuivere luxe voor de sprinter van de ploeg.
  • Marc BAPTIST

    1 jaar geleden
    Hopelijk kunnen we hem snel eens bezig zien in de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Ronde van Frankrijk, ...benieuwd!