© BELGA

Frappant: Geviseerde VAR Wim Smet moet OH Leuven - STVV in goede banen leiden

Alsof er nog niet genoeg tumult ontstaan is rond STVV en de scheidsrechterlijke dwalingen die de Kanaries recent benadeelden, deed het Referee Department daar maandag nog een schepje bovenop. Het duidde immers Wim Smet aan om de eerstvolgende competitiewedstrijd van STVV, zaterdag op het veld van OH Leuven, in goede banen te leiden.

Pieter Vanlommel

Wim Smet was zondagavond de VAR die scheidsrechter Nathan Verboomen terugfloot. Dat deed hij nadat Verboomen geel trok voor de niet-intentionele overtreding van STVV’er Aboubakary Koita op het been van AA Gent-aanvaller Hyun-seok Hong. Na de interventie van Smet veranderde Verboomen zijn gele kaart in een rode. Vandaag communiceerde het Referee Department dat de VAR-interventie van Smet niet gerechtvaardigd was omdat er geen intentie was om de speler te raken.

De aanduiding van Smet voor OH Leuven-STVV is dus op z’n minst hoogst ongelukkig te noemen. Nathan Verboomen, die Koita zondag vroegtijdig uitsloot, werd aangeduid om de wedstrijd Standard-Eupen in goede banen te leiden.

Aangeboden door onze partners