De Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan. © AP

Erdogan reageert fors op koranverbranding in Zweden: “Geen Turkse steun voor NAVO-lidmaatschap”

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft maandag gezegd dat NAVO-kandidaat Zweden niet langer op de “steun” van Turkije kan rekenen nadat zaterdag in Stockholm een anti-Turkse demonstratie, waarbij een koran werd verbrand, werd toegestaan.

88 reacties

  • Eric Van Dyck

    1 jaar geleden
    Het is toch vreemd dat er enkel zoveel miserie is als het om een koran gaat … als het om een bijbel gaat wordt er eens hartelijk mee gelachen …
  • Walter Stassen

    1 jaar geleden
    Ik lees hier dat elke religie gerespecteerd moet worden. Serieus? Anno 2023 moeten we respect hebben voor mensen die nog steeds geloven in een denkbeeldig vriendje? Is het toevallig dat vooral weer die ene specifieke godsdienst, die overal ter wereld voor miserie zorgt, hier ook weeral mensen doet roepen en tieren als een bende wilden? Religie moest verboden worden. Geen groter vergif dan dat. HET middel om mensen te onderdrukken en oorlogen te starten.
  • ivan de ridder

    1 jaar geleden
    Een 'groot leider' zou beseffen dat hij door de internationale aandacht te vestigen op dergelijke activisme (waar hij toch niets over te zeggen heeft, Zweden bepaalt nog steeds de wetgeving / handhaving in eigen land, niet Erdogan) de gedachtegang dat censuur / dwang opgelegd wordt vanuit religie op persoonlijke beleving / vrijheid in de hand werkt. Erdogan is charismatisch en intelligent, maar eveneens een opportunist en een gokker waardoor hij zijn eigen economie en bruggen torpedeert.
  • Ferdinand Drees

    1 jaar geleden
    Dounia El Fakir, ik begrijp u reactie maar het gaat hier om iemand die uiteindelijk een boek verbrandt en mogelijks de moslims daarmee uitdaagt, Erdogan is zelf geen heilige, vriend van Poetin, verantwoordelijk voor de moord op duizenden Koerden. Uiteindelijk verbrandt men een boek, gaat men hier ook zo stijgeren als men in Turkije de bijbel verbrand? Denk het niet. Bovendien is Zweden een katholiek land.
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    dounia El Fakir : 1° ik ben het met u eens dat moslim gelovigen met deze actie uitgevoerd door een enkele man werden uitgedaagd. 2° ik ben echter ook niet blind voor het feit dat Erdogan dit misbruikt voor een onderwerp (Zweden, Finland) dat helemaal niets te maken heeft met de verbranding van EEN boek. 3° extreme religie-beleving is doordrenkt met extreem-rechtse ingrediënten: Israël, Iran, Afghanistan, Pakistan, delen in de VS.; S.A. & Co, EN Turkije. Religie en extreem-rechts ?