M&M
Volledig scherm
© M&M

“Te woke”: M&M’s doet ‘levende’ chocolaatjes in de ban na rel in VS

M&M’s stopt met de geanimeerde chocolaatjes uit zijn televisiereclames vanwege de ophef die er in de Verenigde Staten is ontstaan over de figuurtjes. Met name de rechtse nieuws- en opiniezender Fox News noemde het werk ‘woke’. De zaak begon met de lancering van ‘Purple’ (paars). Het ging om het derde vrouwelijke karakter, na ‘Green’ en ‘Brown’. Ze stond volgens M&M’s voor “aanvaarding en inclusie”.

10 reacties

  • Johan Buelens

    1 jaar geleden
    Het beste M&M's nieuws van vorig jaar was dat "Green" te sexy gekleed was omdat ze bottekes aan had... toen hadden we het dieptepunt al bereikt want nog geen 2 weken later had 5 dezelfde onderkant gekregen als alle andere M&M's characters! Letterlijk problemen maken om dan te doen alsof we socio-polotiek bezig zijn en met sociale dilemma's inzitten. Al een geluk dat die 2% LGBTQ members die continue M&M's eten meer geld spenderen aan hun brand omdat ze zich gewardeerd voelen!
  • Eric Grosemans

    1 jaar geleden
    Daar houden ze zich mee bezig. Paarse snoepjes zijn een groter bedreiging dan een escalatie van de oorlog in Oekraïne.
  • J. Platsteen

    1 jaar geleden
    Goed gedaan van Mars. Berouw komt na de zonde. Boycot de woke fanaten. Die minderheden zorgen voor onderdrukking van de meerderheid.
  • paola nerozzi

    1 jaar geleden
    Mensen hebben niks meer te doen of weten niks meer uit te vinden dan altijd commentaar te geven op alles en ze maken van alles een punt ofwel over de kleur ofwel over de vorm en zogezegd wordt er gediscrimineerd ik zou zeggen lach een beetje meer in dit leven want kan zo gedaan zijn en leef u leven inplaats achter alles iets te zoeken te zot voor los te lopen.Geniet en doe waar iedereen zin in heeft zo verbeterd ge ook u leven.Want in deze wereld is er shit genoeg.
  • luc kanora

    1 jaar geleden
    Jongens toch! Achter alles word er tegenwoordig wel iets gezocht. Alles wordt bekeken met een vergrootglas. Zieke wereld!