Valery Gerasimov, de nieuwe opperbevelhebber van het Russische leger.
Volledig scherm
Valery Gerasimov, de nieuwe opperbevelhebber van het Russische leger. © REUTERS

Moskou heeft nieuw plan om zich voor te bereiden op mogelijke NAVO-uitbreiding: “Rusland treedt vandaag op tegen het collectieve Westen”

De nieuwe opperbevelhebber van het Russische leger, Valery Gerasimov, kondigde gisterenavond nieuwe militaire hervormingen aan voor het Russische leger dat rekening houdt “met een mogelijke NAVO-uitbreiding en het gebruik van Oekraïne tegen Rusland”.

87 reacties

  • Soesi Schellekens

    1 jaar geleden
    De Amerikaanse tanks zijn een lachertje.Logistiek,opleiding en dan nog onderhoud,brandstof..Dit alles heeft enkele jaren voerbereiding nodig,veeeel te laat dus.Met dank aan Biden.
  • Yvan Maes

    1 jaar geleden
    Allemaal dikke cinema!!! Amerika op veilige afstand instrueert europa wat en hoe om te gaan met buurlanden!! Maar boontje komt om zijn loontje!! We gaan hier gegarandeerd nog iets meemaken!
  • pascal de bruycker

    1 jaar geleden
    Er worden geen lessen getrokken uit het verleden...Velen lijken niet te beseffen wat " oorlog" betekent. Europa is reeds lang het grote slagveld als het er op aan komt.En de oorlogstechnologie is zeer sterk geëvolueerd.( nucleair)...ooit worden kernbommen ingezet.Ik vrees dat dat bij vele mensen niet doordringt.Eens de oorlogsretoriek begint , stop deze maar.Er is dan geen weg terug.Hier heerst een vals gevoel van vrijheid,voor hoe lang nog...?
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Kan Gerasimov nog wel volgen ? De VS geven Abram tanks in pand aan Duitsland en Duitsland geeft groen licht voor de Leopard tanks. Tanks hebben jachtvliegtuigen nodig. Nederland gaat er al twee leveren. Het gaat snel. Misschien is de diversiteit in het westen wel haar sterkte. De ene doorbreekt een taboe en het gaat aan het rollen en dan is er weer een ander land dat initiatief neemt voor iets anders. De Russen snappen niet dat dat kan. Creativiteit kennen ze niet.
  • Harry Van riet

    1 jaar geleden
    De gaat een serieus leger worden om 1300 km grens te bewaken ,hoeveel oudere gepensioneerde en gehandicapten soldaten gaat hij daar voor mobiliseren.