300 koppels ouder dan 75 beslisten in 2021 nog te scheiden. Waarom nog op die leeftijd? Ze hebben het toch al ‘zolang volgehouden’?
Volledig scherm
PREMIUM
300 koppels ouder dan 75 beslisten in 2021 nog te scheiden. Waarom nog op die leeftijd? Ze hebben het toch al ‘zolang volgehouden’? © Getty Images

Waarom zijn er steeds meer 65-plussers die scheiden? Dit is waar je volgens experts op moet letten

Elke dag gaan gemiddeld zes koppels van 65 jaar of ouder uit elkaar in ons land. En bij 75-plussers zijn er zelfs 30 procent meer scheidingen dan tien jaar geleden. Hoe herken je het risico op een scheiding op latere leeftijd? Psychotherapeuten wijzen vooral naar één belangrijk verschil in de mentaliteit van 65-plussers.

49 reacties

  • DANIEL DU FOUR

    1 jaar geleden
    De toename van echtscheidingen op oudere leeftijd is voor 95% te wijten aan het feit dat gehuwd blijven eigenlijk een financiële en fiscale ramp werd. Heb je 2 eigendommen, en 1 azn de kust, waar je niet altijf bent of waar je doms verhuurt, zijn er veel verplichtingen, niet alleen 2deverblijfstax. Ga je elk apart wonen, dan houdt elk op eindejaar méér over. Is er dan minder intimiteit ? Ja, maar niet door apart te wonen, maar omdat het zi al was. En je kroost heeft je niet meer nodig.
  • Glenn Verbeeck

    1 jaar geleden
    Echte liefde overwint alles!
  • Carmen De Gussem

    1 jaar geleden
    Wassen ,plassen ,koken ,boodschappen doen ,fulltime werken en altijd het huis sloofje. Zoveel gemist omdat jouw man zijn hobby altijd voor ging en als klap op de vuurpijl na 40 jaar huwelijk zit je elke dag tot aan je dood nog extra met die vent opgescheept nu ze beiden op pensioen zijn. Je zou voor minder scheiden maar dan benadeel je ook de kinderen nog eens financieel want scheiden kost geld en jouw leven is toch al om zeep!
  • eddy larochette

    1 jaar geleden
    Ik denk dat geld veel met deze scheidingen te maken heeft,op deze leeftijd hebben ze genoeg gespaard om beide appart te gaan leven.,en meestal is er van liefde geen sprake meer van.
  • Chantale Mertens

    1 jaar geleden
    Wat een onzin. Velen denken dat het gras groener is aan de andere kant. Er zijn ook veel mishandelingen binnen de senioren muren. Alleen zijn daar geen vangnetten voor nu niet en nooit geweest. Ze worden heden ten dage afgeschreven in het regeringsbeleid, maar zowel in media e.a kanalen. Men vergeet dat dank zij hun de welvaart er gekomen is. En als je heel leven hebt gewerkt vind ik het meer dan normaal dat we een gewaarborgd inkomen hebben, we hebben er jaren voor afgedragen .