"De vraag is of het parlement de bal vandaag grijpt, of terug probeert weg te schoppen naar één of andere werkgroep."
Volledig scherm
PREMIUM
"De vraag is of het parlement de bal vandaag grijpt, of terug probeert weg te schoppen naar één of andere werkgroep." © BELGA/PHOTONEWS

Nog nooit waren politieke partijen zo rijk. Grijpt het parlement haar kans om de partijfinanciering te hervormen? “De tijd dringt”

Nog nooit waren de Belgische politieke partijen zo rijk en elk jaar wordt er nog eens 75,2 miljoen euro extra over hen verdeeld. De partijfinanciering moest dan ook hervormd worden, staat in het regeerakkoord. Maar komt er nog iets van deze legislatuur? En wat staat er vandaag precies op de agenda?

45 reacties

  • Leentje De Brauwer

    1 jaar geleden
    Allez, 't zijn (zoals ik het artikel lees) weeral de Franstaligen die de boel blokkeren. Het zoveelste dossier. Triestige politiek in dit land, men blokkeert constant van alles. Van constructieve oplossingen hebben de politici nog nooit gehoord denk ik.
  • Anoniem

    1 jaar geleden
    guido Bervoets, eerlijk blijven,welke partijen hebben de riante partij financiering gestemd, Verhofstadt I na een klinkende verkiezingsoverwinning dankzij het dioxine verhaal en Verwilghen met de Dutroux commissie. Ze dachten dat hun kiezersaantal ging verdubbelen, het kan verkeren nu genieten de nationalistische partijen van de centen. Als OpenVld hun centen op dezelfde wijze beheert als de staatskas dan begrijp ik dat ze op zwart zaad zitten.
  • Michael Steyaert

    1 jaar geleden
    Politici beslissen zelf over hun vergoedingen, toelages, fiscale voordelen en dergelijke meer en dit met andermans geld, ons geld dus. Dit is al generaties een zeer ongezonde manier van werken. Partijen moeten zelfvoorzienend zijn en de verkozenen moeten een deel van hun riante inkomens afstaan voor de werking van de partij. Te veel politici ontberen elke vorm van normbesef.
  • LYDIA Lambeir

    1 jaar geleden
    't wordt tijd dat die subsidies ook worden afgeschaft, voor niets nodig...
  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    Wat is er eigenlijk mis met gekregen dotaties duurzaam te gebruiken? Als je een gebouw koopt, renoveert en gebruikt om uw studiedienst en medewerkers onder te brengen, getuigt dit van goed ondernemingsschap. Of verkiest men het huren van een gebouw tegen buitensporige huurprijzen omdat de verhuurder een vriendje is? Dat VB géén dotatie zou krijgen omdat ze géén federale ambitie hebben is lachwekkend. Het is namelijk door het cordon dat dit niet mogelijk gemaakt wordt, niét door VB.