Jenner woonde de Schiaparelli-show bij.
2023 Edward Berthelot

Kylie Jenner krijgt bakken kritiek op jurk met leeuwenkop, maar ze krijgt steun uit onverwachte hoek

Ze heeft opnieuw voor ophef gezorgd: Kylie Jenner, de jongste telg uit de bekende Kardashian-familie. Deze keer woonde ze de modeweek in Parijs bij en droeg een geborduurde dierenkop, wat het merk Schiaparelli voor zijn lentecollectie wilde showen. Op sociale media volgde er kritiek op het "glamoureus maken van trofeejacht". Maar Jenner en co krijgen nu steun uit onverwachte hoek. De dierenrechtenorganisatie PETA juicht het initiatief net toe. 

Zakenvrouw Jenner (25) deed de hoofden in Parijs alleszins draaien. De gigantische leeuwenkop op zwarte jurk is een outfit van het Franse modehuis Schiaparelli dat bekend staat om "kunstzinnige, creatieve vindingrijkheid".

Schiaparelli benadrukt op Instagram dat "geen enkel dier heeft moeten lijden". De dierenkoppen zijn gemaakt van onder meer hars, wol, imitatiebont en zijn met de hand geschilderd.

BEKIJK - Over deze zeer opvallende outfits gaat het:

Videospeler inladen...

"Luipaard, leeuw en wolvin vertegenwoordigen lust, trots en gierigheid in Dante's iconische allegorie", luidt de boodschap, verwijzend naar het infernoverhaal van de Italiaanse filosoof. Het was topmodel Naomi Campell (52) die trouwens de outfit-met-wolvin mocht tonen op de catwalk.     

(lees rustig voort onder de foto's)

Berzane Nasser/Belga Images
ABACA

De boodschap werd nochtans op sociale media door velen anders geïnterpreteerd. "Dit is geen mode, laat staan kunst. Dit promoot geweld en is verkeerd", valt in de reactie te lezen. Ook keert "trofeejacht" (of jachttoerisme waarbij het geschoten wild als trofee mee naar huis wordt genomen) vaak in de comments terug.  

Toch krijgen Jenner en co de onverwachte steun van dierenrechtenorganisatie PETA. "Kylie en Naomi vieren de schoonheid van wilde dieren en zouden wel eens een vuist ballen tegen trofeejacht", luidt de redenering van PETA. "We moedigen iedereen aan die zich houdt aan ontwerpen die de menselijke vindingrijkheid tonen en dierenleed voorkomen." 

Ook Vogue kopt op het feit dat er geen dieren zijn gedood. Het gerenommeerde modeblad wijst erop dat het hele punt van de Fashion Week is niet op veilig (zelfs niet op draagbaar) te spelen. Ontwerpers moeten de grenzen van vakmanschap en techniek verleggen, vindt Vogue.

Avalon All rights reserved.

Anderen zagen in de opvallende kledingkeuze van Jenner enkele familiale knipogen. Zo verjaart Jenner in augustus en heeft als sterrenbeeld leeuw, en de naam van haar zoontje luidt Aire Webster. "Aire" (of Aryeh) betekent in het Hebreeuws "leeuw van god". Die naam loste ze enkele dagen geleden pas. Aire heette eerst Wolf, maar die naam paste volgens Jenner niet bij hem. 

Meest gelezen