De onderminister van Infrastructuur Vasyl Lozinski, het hoofd van de presidentiële administratie Kirilo Timosjenko en de onderminister van Defensie Viatsjeslav Sjapovalov .
Volledig scherm
De onderminister van Infrastructuur Vasyl Lozinski, het hoofd van de presidentiële administratie Kirilo Timosjenko en de onderminister van Defensie Viatsjeslav Sjapovalov . © Wikipedia Commons, AP, Ministerie van Defensie Oekraine

Zelensky houdt grote kuis na corruptieschandaal in Oekraïne: verschillende ministers, gouverneurs en topambtenaren moeten aftreden

UPDATEVerschillende Oekraïense ministers, gouverneurs en topambtenaren hebben vandaag hun ontslag ingediend of zijn ontslagen na pittige onthullingen in de pers over overheidsfunctionarissen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan corruptie en zelfverrijking. De beschuldigingen zijn niet mals: van een viceminister die smeergeld aanneemt tot ambtenaren die snoepreisjes maken. En er zullen nog C4's volgen, kondigen de autoriteiten in Kiev aan. Wat is er toch aan de hand in het op één na meest corrupte land van Europa?

160 reacties

  • joris janssens

    1 jaar geleden
    en Belgie en Europa is zoveel beter? hier gebeurd het allemaal onder andere vormen. dan zijn het geen steekpenningen maar zitten ze in raden van bestuur bij grote bedrijven waarvoor zo 10tallen duizende euros per vergadering krijgen om die bij te zitten om nadien een goei woordje te kunnen doen.
  • Leonarda Van Opbroecke

    1 jaar geleden
    Nog enkele maanden geduld. 2024 verkiezingen in VS, Oekraïne en EU. Die kliek kan snel gewisseld zijn en volgen er dan wel hopelijk onderhandelingen. Want nu is er zelfs geen sprake meer van en bij voorgaande waren de eisen pure wijn zonder 1 druppel water. En daar sterven duizenden burgers voor langs beide kanten.
  • Lisette Theunis

    1 jaar geleden
    Dit is een tikkende tijdbom voor de regering Zelensky. Na de oorlog zal het Westen met duizenden miljarden over de brug komen voor de wederopbouw. Gezien de enorme corruptie in zijn regering zal het Westen met serieuze eisen komen, en eerst een algehele opkuis gaan vragen..
  • John Rogers

    1 jaar geleden
    Duitsland zet toch weer door dus West-Europa mag nog wat verder mee bloeden..
  • armand verschueren

    1 jaar geleden
    Dat Duitsland tanks levert na overleg met Biden zegt genoeg en wij zijn weeral eens de klos. Biden en Zelenski hebben een dubbele agenda