Illustratiebeeld Antwerpse Ring Viaduct Merksem
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld Antwerpse Ring Viaduct Merksem © BELGA

Uren file op de Antwerpse Ring en beterschap is nog niet in zicht: 8 vragen over de hinder aan viaduct van Merksem beantwoord

AntwerpenAntwerpen beleeft een gitzwarte verkeersdag. Op de Ring was het vanmorgen meer dan een uur aanschuiven van voor de Kennedytunnel, en tot anderhalf uur vanuit de Kempen. En - helaas - beterschap is niet in zicht: het wordt de hele dag filerijden, en nú al is zeker dat ook de avondspits in de soep zal draaien. Wat is de oorzaak van het verkeersinfarct? Hoe lang houdt de nog hinder aan? En wat wordt automobilisten aangeraden? Een aantal prangende vragen beantwoord.

  1. Zigeunerbende intimideert tientallen verkopers van goud en bontjassen: “Ze betaalden amper 400 euro voor juwelen van 10.000 euro”
    PREMIUM

    Zigeuner­ben­de intimi­deert tientallen verkopers van goud en bontjassen: “Ze betaalden amper 400 euro voor juwelen van 10.000 euro”

    Een Duitse zigeunerbende heeft volgens het parket tientallen slachtoffers opgelicht bij de aankoop van goud en bontjassen. De clan plaatste eerst advertenties in een krant en sprak dan met hun slachtoffers af op hotel. De politie in Turnhout zorgde voor een doorbraak, nadat meerdere slachtoffers werden opgelicht in een hotel op de Grote Markt. Vandaag riskeren de bendeleden gevangenisstraffen tot 40 maanden. “Met het geld onderhielden ze hun dure levensstijl.” Denk onder andere aan luxueuze wagens, ter waarde van 180.000 euro.
    Antwerpen
  2. 6 jaar cel voor lid van motorbende dat bejaard koppel thuis aanviel om schuld van hun zoon te innen: “Helft van 12 miljoen euro was voor mij”
    PREMIUM
    UPDATE

    6 jaar cel voor lid van motorbende dat bejaard koppel thuis aanviel om schuld van hun zoon te innen: “Helft van 12 miljoen euro was voor mij”

    Zes jaar cel, dat is de straf die Nestoras K. uit Ravels vandaag mag toevoegen aan zijn strafblad. De reden? Een brutale home-invasion bij een bejaard koppel in Brasschaat. Een Kempense zakenman had nog 12 miljoen euro te goed van hun zoon en K., die banden heeft met motorbende Satudarah, ging die schulden ‘innen’. “Het slachtoffer zou zelf voorgesteld hebben om de inhoud van de kluis mee te geven”, stelde K.’s advocate. Ook deze keer was hij niet aanwezig in de rechtbank, aangezien hij twee maanden geleden zijn enkelband doorknipte en ervandoor ging.
    Antwerpen