“Je kan sterven of ernstig gewond raken, maar als soldaat moet je daar eigenlijk vrede mee nemen”, vertelt Victor.
Volledig scherm
PREMIUM
“Je kan sterven of ernstig gewond raken, maar als soldaat moet je daar eigenlijk vrede mee nemen”, vertelt Victor. © Alfredo Bosco

REPORTAGE. Onze reporter in Oekraïens ziekenhuis waar gewonde soldaten revalideren: “Ik heb één wens, dat het leger mij terug aanneemt, met of zonder prothese”

Diep in de Karpaten, in het westen van Oekraïne, bevindt zich een ziekenhuis waar militairen met geamputeerde ledematen in alle rust aan een nieuw hoofdstuk van hun leven werken. HLN kon er met soldaten praten die, ondanks het verlies van een arm of een been, strijdbaar blijven én zelfs opnieuw willen vechten, mocht dat ooit weer lukken. “Het maakt me niets uit dat ik een arm minder heb. Het is minder praktisch, dat wel.”

3 reacties

  • Polutnik Ronald

    1 jaar geleden
    Heel juist Louis , hadden Europa en de bondgenoten maar zoveel moed . Dan was Poetin allang vergeten met zijn gevolg . De Russen laten toch ook wapens komen van Iran en Noord Korea met misschien nog landen waar we niets vanaf weten en waarom zou Oekraïne dat dan niet mogen voor een meer gelijke strijd .
  • Dirk Van Ham

    1 jaar geleden
    Dat zijn tenminste dappere mensen die strijden voor hun vrijheid. Daar kunnen velen hier nog wat van leren.
  • Louis Momme

    1 jaar geleden
    Moedige mensen die Oekraïners. Zij vechten en sterven, ook voor ons. Vergeet dat niet.