Burgemeester Geert Hermans (CD&V) en schepen Geert Mannaert (CD&V) voor het nieuwe bord
Stef Van Overstraeten

Buggenhout plaatst nieuwe welkomstborden: "Welkom in het middelpunt van Vlaanderen"

De gemeente Buggenhout heeft nieuwe welkomstborden geplaatst. De nieuwe borden moeten bezoekers erop attent maken dat ze het geografisch middelpunt van Vlaanderen betreden. Ook tonen ze foto's van de mooiste plekjes uit de bosgemeente. "Zo hopen we de troeven van onze gemeente meer uit te lichten", zegt burgemeester Geert Hermans (CD&V).

Op elke invalsweg in Buggenhout staat vanaf nu een nieuw welkomstbord: "Welkom in Buggenhout, het middelpunt van Vlaanderen", verwijzend naar het feit dat Buggenhout op het geografische middelpunt van Vlaanderen ligt. "We vonden dat de mensen een warmer welkom verdienden en presenteren zo beter de ligging van onze gemeente", klinkt het bij schepen van Toerisme Geert Mannaert (CD&V).

Foto's van mooiste plekjes

"Ook op onze prachtige natuur zijn we trots en dus wordt elk bord ook versierd met een foto van Buggenhout. Zo kunnen de mensen kennismaken met onze mooiste plekjes", zegt burgemeester Geert Hermans (CD&V). De foto's werden gemaakt door de communicatiedienst en de bevestiging van de borden gebeurde door de medewerkers van de technische uitvoeringsdienst.

"Ondanks de vrieskou van de laatste dagen zijn onze medewerkers volop aan het werk geweest om alle oude borden te vervangen", gaat de burgemeester verder.  "Een mooi staaltje teamwerk dus. De foto's zijn ook te bezichtigen op het LED-scherm en zullen binnenkort ook de trappenhal van het gemeentehuis sieren."

Meest gelezen