Stockfoto door Antoine J. op Unsplash

Mechelen viseert amokmakers met plaatsverbod in ruime uitgaansbuurt rond fuifzaal De Loods

Mechelen bant amokmakers vanaf nu in de ruime regio rond fuifzaal De Loods via een plaatsverbod. De beslissing komt er nadat jongeren met een toegangsverbod voor de fuifzaal toch nog in de buurt blijven opduiken en vechtpartijen veroorzaken. 

De Stad Mechelen treedt vanaf nu forser op tegen amokmakers die de omgeving van fuifzaal De Loods aan het Douaneplein onveilig maken. De afgelopen weken was er sprake van verschillende vechtpartijen, agressie en intimidatie. Daarbij waren volgens de burgemeester ook jongeren betrokken die al een toegangsverbod hadden voor De Loods. 

"Sinds een aantal jaren moeten feestvierders hun e-id laten inlezen als ze De Loods binnen willen. Sta je op de zwarte lijst na incidenten, dan kom je er niet in", aldus Mechels burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD). "We merken helaas dat de overlast zich nu naar de ruime omgeving verspreidt. Om dat tegen te gaan, hebben we het plaatsverbod voor de fuifzaal uitgebreid naar de hele omgeving."

Mechelen rekent voor de handhaving op de politie en de bewakingsfirma van de fuifzaal. "We denken eraan om de parking van De Loods over te hevelen van het publiek domein naar de fuifzaal. Zo kunnen de bewakingsagenten er ook de orde handhaven", besluit Vandersmissen.

Meest gelezen