STIB

MIVB zoekt 600 nieuwe medewerkers om het openbaar vervoer in Brussel te kunnen uitbreiden

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB zoekt dit jaar 600 nieuwe medewerkers om het aanbod aan openbaar vervoer te kunnen uitbreiden, en om de werknemers die met pensioen gaan, te vervangen. Er zijn vacatures voor onder meer 200 buschauffeurs, 130 tramchauffeurs en 50 metrobestuurders. 

"Omdat de nood aan openbaar vervoer zo sterk toeneemt, hebben wij ieder jaar opnieuw extra mensen nodig", zegt An Van hamme van de MIVB. "En we voeren ook de frequentie op van onze voertuigen zodat er minder lange wachttijden zijn voor de reizigers. Daardoor moeten we meer voertuigen inzetten en hebben we meer chauffeurs nodig."

Chauffeurs gezocht

Het MIVB-net wordt ook verder uitgebreid. "We bestellen dit jaar een 100-tal extra elektrische bussen", vertelt Van hamme. "Er komen ook metrostellen bij en de nieuwe tram wordt ingezet. En om al die voertuigen te besturen hebben we chauffeurs nodig, maar ook onderhouds- en veiligheidspersoneel. Daarnaast zijn er ook nog grote projecten zoals het aanleggen van nieuwe lijnen en de modernisering van de metro. En daarvoor hebben we nood aan ingenieurs, IT'ers en technici."

Opleiding

Kandidaat-chauffeurs krijgen een opleiding in de rijschool van de MIVB. "Met een bus, tram of metro rijden, dat leer je natuurlijk niet op school. En daarom zorgen wij zelf voor die opleidingen. Ook het onderhoud van de voertuigen zit mee in dat pakket. En de kandidaten worden betaald tijdens hun opleiding, die 5 tot 9 weken duurt." 

Meest gelezen