Hoeyberghs gaat voluit voor de vrijspraak.
Volledig scherm
Hoeyberghs gaat voluit voor de vrijspraak. © DVEG

Jeff Hoeyberghs (62) in beroep tegen celstraf van 10 maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie: “Eerste rechter deed aan politiek”

GentPlastisch chirurg Jeff Hoeyberghs (62) is in beroep gegaan tegen het vonnis waarin hij werd veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie. Dat deed hij volgens de rechter in eerste aanleg tijdens een lezing in 2019 in een auditorium aan de UGent voor het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) over vrouwen. “Dat vonnis moet weg, moet vernietigd worden”, sprak zijn advocaat Hans Rieder.

11 reacties

  • Peggie Van Audenhove

    1 jaar geleden
    Als academicus die een lezing geeft aan de unief staat hij daar in een pedagogische rol. Hij spuit zijn eigen persoonlijke mening over vrouwen gebaseerd op zijn onvermogen om een blijvende relatie met een vrouw aan te gaan (hoe zou dat komen?) voor een klas jonge studenten. Het gaat niet over 1 kleine opmerking maar over aanhoudende haatdragende praat. Haatpredikers verdienen het om gestraft te worden. Ik hoop dat hij in beroep een nog zwaardere straf krijgt voor zijn gebrek aan schuldinzicht.
  • Davy Van gool

    1 jaar geleden
    Ieder zn mening
  • DIRK VAN DESSEL

    1 jaar geleden
    Minstens de perceptie werd geschapen dat deze rechter kennelijk zou gevonnisd hebben vanuit zijn eigen persoonlijk ideologisch kompas.
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Als een mening die in het openbaar geuit wordt bedreigend, lasterlijk of beledigend wordt en aanzet tot discriminatie dan moet ze niet kunnen. Denken is vrij, uiten heeft zijn terechte beperkingen.
  • Pedro Vanbesien

    1 jaar geleden
    Zoals altijd, de waarheid kwets.Men moet zijn mening kunnen zeggen en vrouwen moeten dat ook kunnen aanvaarden.
  1. Jeff Hoeyberghs, de man die overal controverse zaait: “Narcist, seksist, monster van Well Ness. Maar hij heeft ook een punt”
    PREMIUM
    Showbizz

    Jeff Hoeyberghs, de man die overal controver­se zaait: “Narcist, seksist, monster van Well Ness. Maar hij heeft ook een punt”

    Hij had te boek kunnen staan als ’s lands bekendste plastisch chirurg. Eeuwig provocateur Jeff Hoeyberghs (60) trekt echter veel minder de aandacht met vakkundig verbouwde lichamen dan met de controverse rond zijn persoon. “Mijn ex-vrouw boekte ooit een huurmoordenaar om mij om het leven te brengen”, is maar een van zijn opvallende uitspraken. Nu een rechtbank hem veroordeeld heeft voor seksisme, lijkt Jeff zijn laatste greintje sérieux te zijn kwijtgespeeld. Al krijgt hij ook enig begrip... uit vrouwelijke hoek nog wel.
  2. Jeff Hoeyberghs reageert na veroordeling: “Machtsmisbruik van een linkse rechtbank”
    Gent

    Jeff Hoeyberghs reageert na veroorde­ling: “Machtsmis­bruik van een linkse rechtbank”

    Tien maanden cel, waarvan vijf maanden met uitstel, en een boete van 8.000 euro. Tot deze straf werd plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs (60) door de Gentse rechtbank veroordeeld. Dat gebeurde na een reeks seksistische en discriminerende uitspraken in 2019 tijdens een lezing over vrouwen in een auditorium aan de UGent voor het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV). “Ik ga in beroep, dus ik ben nog niet veroordeeld”, reageerde Hoeyberghs dinsdagmiddag. Ook zijn advocaat Hans Rieder haalde fel uit.