De Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan. © AP

Turkije schrapt NAVO-overleg met Zweden en Finland

Turkije heeft een voor februari gepland overleg met Zweden en Finland over de NAVO-toetreding van de twee Noord-Europese landen geschrapt van de agenda, melden Turkse staatsmedia. Het overleg was op verzoek van de Turkse regering volgende maand gepland in Brussel. Ook NAVO-chef Jens Stoltenberg zou aanschuiven.

35 reacties

  • ivan de ridder

    1 jaar geleden
    Bravo, media en Erdogan geven Rasmus Paludan alles waar hij van droomt : internationale aandacht ... Erdogan een groot leider? Neen hoor, ongetwijfeld een charismatisch en intelligent figuur, maar hier slaat hij de bal weer eens compleet mis. Hij heeft geen macht over de Zweedse wetgeving. Over zijn gehele ambtstermijn is duidelijk dat hij een opportunist en een gokker is. De Turkse economie is gefnuikt door allerhande absurde ingrepen, met deze acties verbrandt hij ook nog eens onnodig bruggen.
  • Ferdinand Drees

    1 jaar geleden
    M’en vergeet blijkbaar dat de Scandinavische landen Christelijk zijn juist zoals de Arabische islamitisch. Met het verbranden van dat boek daagt men de moslims uit, maar hoe zouden de Christenen reageren moest men daar de Bijbel vernietigen.? Uiteindelijk gaat het om een boek, papier, en niet over het geloof op zich. Erdogan , vriendje van Poetin, is geen voorbeeld voor de wereld, zeker niet.
  • Bob van der Valk

    1 jaar geleden
    Turkije hoort dankzij Erdogan even thuis in de Navo als Rusland in de VN veiligheidsraad.
  • Jean West

    1 jaar geleden
    Religie gaat alweer boven veiligheid.
  • Claude Broucker-Briké

    1 jaar geleden
    Goed nieuws! Wat dachten die Zweden wel???