Facebook PZ Zennevallei

Politiezone Zennevallei betrapt bij gerichte patrouilles verschillende drugsdealers 

De politie van de zone Zennevallei heeft de afgelopen week enkele drugsdealers kunnen betrappen. Dat gebeurde in het kader van verscherpte controles in bepaalde wijken van de zone. 

In de politiezone Zennevallei (Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw) zijn de afgelopen week  enkele drugsdealers opgepakt. Dat gebeurde tijdens extra toezicht op hotspots, dat zijn woonwijken die bij de politie bekend staan door een verhoogd risico op inbraken of overlast. 

Zo werden afgelopen nacht in Sint-Pieters-Leeuw twee dealers opgepakt. In de buurt van de Humaniteitslaan trok een voertuig dat doelloos rond leek te rijden de aandacht van een patrouille. Het voertuig werd even gevolgd en uiteindelijk staande gehouden in de Jean Dambrestraat. Wanneer een van de inspecteurs uitstapte en het voertuig naderde, wilde de persoon aan passagierszijde nog vluchten, maar hij werd even verderop tot staan gebracht. Op de vluchtweg gooide de man verschillende witte plastic zakjes met drugs weg. De politie kon twaalf zakjes in beslag nemen, samen met een grote som cash geld. Het voertuig werd in beslag genomen. 

Andere feiten speelden zich af op 19 januari, bij valavond. Agenten merkten een verdacht voertuig op langs de Vlezenbeeklaan in Sint-Pieters-Leeuw. Gezien de plaats en het tijdstip besloten de inspecteurs het voertuig van dichterbij te bekijken. Daarbij kwam de  cannabisgeur hen meteen tegemoet. In de auto vonden ze een voorraad cannabis. 

Op 18 januari tenslotte werd 's avonds in de buurt van het station van Buizingen overlast gemeld als gevolg van drugsgebruik. De politie controleerde 3 personen. Eén van hen werd betrapt op drugsbezit en één op drugsgebruik. Een dag later werden op dezelfde plek  opnieuw 3 jongeren betrapt. Eén van hen was in het bezit van een zakmes, cannabis en cash geld. Bij verdere doorzoeking van de buurt vond de politie nog een etui met cannabis. 

Meest gelezen