Vandalen richten ravage aan in Gentse scholen: brandblusapparaten leeggespoten en deuren ingeslagen

Een groep drong binnen in de gebouwen van CVO in de Martelaarslaan.© Google Maps

GENT -

Vandalen hebben afgelopen weekend in twee schoolgebouwen aan de Martelaarslaan in Gent heel wat schade aangericht. De politie kon één indringer arresteren.

Laura Moens

In de nacht van zaterdag op zondag drongen onbekenden binnen in de gebouwen van het Centrum voor volwassenonderwijs (CVO) en middelbare school Het Spectrum. Daar richtten ze een kleine ravage aan door brandblusapparaten leeg te spuiten en een deur in te slaan.

Het ging om een groep mensen, maar veel details zijn niet bekend. “Met hoeveel ze zouden zijn geweest, is nog niet duidelijk”, klinkt het bij de school. De gebouwen van de twee onderwijsinstanties zijn verbonden met elkaar.

“Als je het ene gebouw binnen raakt, kan je ook naar het andere”, zegt Karen Dobbelaere, coördinerend directeur van de stedelijke scholen. “Het alarm ging gelukkig af, waardoor de politie ter plaatse kon komen.”

De politie trof één persoon aan en kon die dan ook arresteren, maar de rest van het onderzoek loopt nog. Er werd niets gestolen; het zou om puur vandalisme gaan. “We hopen dat de schade wordt vergoed”, aldus Dobbelaere. “Het is nu wachten op de resultaten van het onderzoek naar de inbraken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen