Remco Evenepoel haalde bij zijn kopbeurt in de finale van de tweede rit van de Ronde van San Juan bijna 68 kilometer per uur.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel haalde bij zijn kopbeurt in de finale van de tweede rit van de Ronde van San Juan bijna 68 kilometer per uur. © Photo News/Strava

Een topsnelheid van bijna 68 km/u, waarom Remco Evenepoel ook in het aantrekken van massasprints uitblinkt: “Zijn kopbeurt is er twee à drie waard”

WielrennenDe klimmer. De tijdrijder. De aanvaller. Ja, zelfs de spurter kenden we al. Maar de occasionele sprintloods die Remco Evenepoel (22) in de Ronde van San Juan weer even in zich tot leven wekt, verdient enige toelichting. Zeker als die met bijna 68 kilometer per uur het halve peloton om z'n moeder doet roepen. “In zijn eentje knapt hij soms het werk op van twee, drie pionnen.”

8 reacties

  • Yves Gysel

    1 jaar geleden
    Remco is een klasbak. We hebben er nog zo eentje, Wout. Schitterend voor het Belgisch wielrennen. Kijk echt uit naar het nieuw seizoen. Hoop dat Remco en Co gespaard blijven van valpartijen en blessures.
  • Karel Van Beeck

    1 jaar geleden
    Sterk renner met een groot blad.
  • Kim Jaspers

    1 jaar geleden
    En weer zijn er mensen die alles minimaliseren.. wees blij met dit toptalent van eigen bodem.
  • nicole haeck

    1 jaar geleden
    Eens zien met de andere wereld toppers oa , Van Aert , Pogacar
  • Johan Planckaert

    1 jaar geleden
    hij is veruit het grootste talent sedert Freddy Maertens in de jaren 70. Buiten categorie. Wereldklasse. Als hij gespaard blijft van ongevallen en kwetsuren kunnen we er nog zeker 10 jaar van genieten.