N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever hanteert de goedendag met dezelfde heftigheid als de Vlamingen in 1302. Weliswaar niet om Franse ridders het hoofd in te slaan, maar om de voortdurende kritiek op ‘Het verhaal van Vlaanderen’ te pareren.
Volledig scherm
PREMIUM
N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever hanteert de goedendag met dezelfde heftigheid als de Vlamingen in 1302. Weliswaar niet om Franse ridders het hoofd in te slaan, maar om de voortdurende kritiek op ‘Het verhaal van Vlaanderen’ te pareren. © Jan Aelberts

INTERVIEW. Bart De Wever over ‘Het verhaal van Vlaanderen’, de subsidies en de discussie over de Guldensporenslag: “Waar zàgen ze toch over?”

Hij is fan van ‘Het verhaal van Vlaanderen’, zegt Bart De Wever. Dat mag ook wel, want zijn N-VA was gul met subsidies. “Als je het uitrekent per kijker per aflevering, heb je dus voor een paar centen aan volkspedagogie gedaan.” Maar de suggestie dat het programma vooral de Vlaamse identiteit moet dienen, zit hem hoog. “Tom Waes zei voor de reeks op tv kwam dat ‘de flaminganten gingen verschieten.’ O jee, dacht ik toen al.”