Links: Leopard 2-tanks. Rechts: professor internationale politiek David Criekemans
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Leopard 2-tanks. Rechts: professor internationale politiek David Criekemans © ANP/Photonews

Duitsland keurt levering Leopard 2-tanks goed: “Het wordt nu wel een zéér fijne lijn”

Duitsland gaat Leopard 2-tanks leveren aan Oekraïne. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz staat ook andere landen, zoals Polen, toe om hetzelfde te doen. Over hoeveel tanks gaat het? Hoe snel kunnen die in Oekraïne zijn? Welk verschil maakt dit in de oorlog? En staan we daarmee aan de vooravond van een Derde Wereldoorlog? Prof. internationale politiek David Criekemans legt uit.

52 reacties

  • Andy Van Daare

    1 jaar geleden
    Sponsoren met de mensen hun centjes Bas-Henk Ramkema ? Helemaal tuureluut... mensen hun loon belasten met 10 tot 20%, een plaatsje in Brussel is reeds gereserveeed voor u, onze politiekers zijn al even geweldig!
  • Louis Momme

    1 jaar geleden
    Door het aarzelen van het Westen en Duitsland in het bijzonder werd Oekraïne verder platgebombardeerd en werden Oekraïnse soldaten en burgers verder vermoord door Rusland. Ik doe mijn hoed af voor Polen. Wat al die specialisten ervan denken zal mij worst wezen. Wij zijn medeverantwoordelijk aan de vernietiging van Oekraïne door de Russen.
  • Polutnik Ronald

    1 jaar geleden
    Voila nu nog gevechtsvliegtuigen , alles maar zolang tegen houden en dan toch leveren dat is ook zo voor gevechtsvliegtuigen hoelang gaan ze dat weer tegen houden tot ze toch gaan leveren . Waarom altijd dat getaffel toch . Van België geleerd zeker dat getaffel .
  • Hans De Tant

    1 jaar geleden
    Zijn Oekraïense soldaten gewettigde militaire doelen volgens het oorlogsrecht? Ik vermoed dat iedereen hiermee wel akkoord zal gaan. Blijven ze gewettigde doelen als ze een opleiding volgen in vb. Duitsland? Mogen Oekraïense soldaten in Duitsland worden aangevallen? Dit lijkt minder evident. Voor dit soort gevallen bestaat het neutraliteitsrecht. Dit stelt dat in het geval van het voorbeeld Duitsland de Oekraïense soldaten moet interneren tot het einde van het conflict...
  • Jef Verhulst

    1 jaar geleden
    Rusland heeft een dikke rode lijn overschreden door een soevereine staat binnen te vallen omdat er toevallig ook mensen wonen die Russisch spreken. Denkt iemand dat Poetin voldoende uitgerust is om de NAVO aan te vallen ? Alleen met kernwapens dan en dan bestaat Rusland ook niet meer.