De schade in de Vaartstraat is enorm
Emiel Tack

Grote ravage in Kaprijke: tractor rukt elektriciteitskabels uit bij tientallen huizen

In Kaprijke heeft een tractor gisteravond een enorme ravage aangericht. Toen de tractor via de Vaartstraat in de richting van Lembeke reed, opende hij per ongeluk zijn laadkar en die raakte de elektriciteitsleiding van alle huizen in de straat. Door het ongeval zaten de huizen in Vaartstraat een hele nacht zonder stroom. 

In de Vaartstraat in Kaprijke heeft een tractor gisterenavond rond 20 uur een hele buurt zonder stroom gezet. "Voor zover ik begrepen heb, heeft een landbouwer, toen hij vanuit Kaprijke richting Lembeke wilde rijden, per ongeluk zijn laadkar open gezet", zegt burgemeester Pieter Claeys (Het Kartel). "Hierdoor heeft hij een groot deel van de bovengrondse elektriciteitsvoorziening geraakt."

"Stroomkabels zijn uit de huizen gerukt, brievenbussen stuk geraakt en verkeersborden uit de grond getrokken", klinkt het bij een buurtbewoner. "Er is zelfs een elektriciteitspaal die doormidden geknapt is."

Nog hele ochtend hinder

"We hadden onze vrienden naar huis gebracht en keerden nu zelf terug naar Oosteeklo toen we plots een geweldig lawaai aan de wagen hoorden", reageert de bestuurder van een wagen die achter de tractor reed. "Toen ik uitstapte, zag ik dat er een stroomkabel rond mijn voorwiel gedraaid is. Gelukkig bleven we zelf wel ongedeerd."

Intussen hebben alle woningen in de Vaartstraat terug stroom. Voor het verkeer wordt er wel nog de hele ochtend hinder voorspeld. "We voorzien een lokale omleiding vanuit het centrum van Kaprijke naar de expresweg Antwerpen-Kust", besluit de burgemeester. "Het openbaar vervoer zal woensdagmorgen eveneens omgeleid worden."

Meest gelezen