Omdat ze weigerde belastingen te betalen, dreigde 'Temptation' Megan Desaever ermee naar Dubai te verhuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Omdat ze weigerde belastingen te betalen, dreigde 'Temptation' Megan Desaever ermee naar Dubai te verhuizen. © RV/Getty Images

Waarom Dubai het beloofde land is voor belastingontduikers en (drugs)criminelen

Van een veilige thuishaven gesproken: je mag in ons land tegenwoordig geen strafblad of celstraf meer riskeren of je dreigt er meteen mee naar Dubai te vluchten. Als je er àl niet lang naartoe bent getrokken. Zie Temptation Megan, na haar recente belastingperikelen. En zie ook Othman El B., de vermeende drugsbaron die er al jaren vertoeft als ‘handelaar in luxehorloges’. Wat maakt deze woestijnoase de gedroomde vluchtroute voor foute blingblingtypes? “Er worden nooit vragen gesteld over je geld.”

15 reacties

  • francis vanoverschelde

    1 jaar geleden
    Iets vergeten Ook politiekers . Dat zijn de ergste Denk die van Tunesië daar ook nog zit En die van Pakistan net overleden De koning van Spanje Daarom is het zo beschermd
  • Marlene De Smedt

    1 jaar geleden
    Ik zou toch wat voorzichtiger zijn met investeren in Dubai. Het tij zou wel eens kunnen keren. Hopelijk moeten wij als het ooit zover komt niet opdraaien voor de verliezen van deze avonturiers.
  • Eric De Baeremaeker

    1 jaar geleden
    Ze kennen de criminelen maar doen er niets aan . Ze komen gewoon naar België terug , net of er niets aan de hand is . Is plastische chirurgie ook fiscaal aftrekbaar misschien ? En dan zwaaien ze daar met hun Koran en ondertussen laten ze criminelen binnen . Is dat geen zonde dan ?
  • Lucie Vervaeke

    1 jaar geleden
    Neen meisje, is niet het beloofde land/stad , veel addertjes onder het groene gras
  • Marc breugelmans

    1 jaar geleden
    Mij zien ze daar niet.