Slachtoffer Ken Moons en jager B.F.
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffer Ken Moons en jager B.F. © RV

Had jager B.F. kunnen zien dat hij niet op een haas, maar op een mens schoot? Reconstructie kan het niet helemaal uitsluiten

TongerenWaar stond jager B.F. precies toen hij metaaldetectorist Ken Moons in december doodschoot? En stond die laatste zelf rechtop of niet? Daar hopen de speurders een antwoord op te krijgen na een last minute reconstructie, dinsdagavond. Uit de eerste, voorzichtige conclusies blijkt immers dat B.F. in bepaalde scenario’s had kunnen zien dat zijn doelwit geen haas was. Maar ook dat de warmtekijker op zijn wapen een ontzettend slecht idee was.

  1. ASSISEN. Beschuldigde kan zelf niet kijken naar letsels van veertien messteken: “Enkel op de operatietafel kon Constantin (44) die uithalen in de borst nog overleven”
    PREMIUM

    ASSISEN. Beschuldig­de kan zelf niet kijken naar letsels van veertien messteken: “Enkel op de operatieta­fel kon Constantin (44) die uithalen in de borst nog overleven”

    In december 2021 stak beschuldigde Gheorghe C. zijn collega-fruitplukker Constantin Munteanu neer met veertien messteken. De gedetailleerde beelden van de steekletsels die wetsarts Dieter Andelhofs vandaag in de assisenzaal toonde waren vooral zwaar voor de familie van het slachtoffer. Maar ook beschuldigde Gheorghe C. hield de blik strak naar beneden gericht. “De messteken in de borst doorboorden het middenrif, het hart en de lever en doorprikten de linkerlong”, beschreef Andelhofs de meest acute verwondingen.
    Tongeren
  2. Vlaamse sociale woningmarkt loopt vast: ontdek hier hoe Tongeren eraan toe is

    Vlaamse sociale woning­markt loopt vast: ontdek hier hoe Tongeren eraan toe is

    Een grotere crisis dan ooit tevoren? In Vlaanderen steeg het aantal mensen op de wachtlijst voor een sociale woning met 14%, terwijl het aantal sociale woningen slechts met 3% toenam. Dat blijkt uit cijfers van Wonen in Vlaanderen. "Eigenlijk zouden we elk jaar anderhalf miljard euro kunnen investeren", zegt professor sociologie en architectuur Pascal De Decker (KU Leuven). Ontdek hier hoe de sociale huurwoningmarkt er in Tongeren aan toe is.
    Tongeren