Een Nys die kan tennissen: Australian Open-publiek ziet wanhoopspoging uitmonden in gekste punt van het toernooi

Hugo Nys en Jan Zielinksi sloegen zich maandag een weg naar de kwartfinale van het dubbelspel op de Australian Open. En hoe! Nys zorgde tijdens de wedstrijd tegen Rajeev Ram en Joe Salisbury met een wanhoopspoging voor een wonderpunt.

Vincent Van Genechten

De 31-jarige Monegask leek in de beslissende derde set, bij een 3-1 voorsprong, net te kort te komen om een smash te retourneren. De enige mogelijkheid was zijn racket richting de bal te gooien. Tot zijn eigen verbazing - en die van zijn Poolse collega en tegenstanders - volgde een voltreffer die zo scherp was dat Salisbury de bal niet meer terug over het net over. “Gekkenhuis!”, slingerde het officiële Australian Open-account via Twitter de wereld in.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nys en Zielinksi wonnen de wedstrijd in de derde ronde uiteindelijk met 7-6 (4), 6-7 (6), 6-2. Dinsdag versloeg het duo ook de Fransen Benjamin Bonzi Arthur Rinderknech (6-1, 6-4) en plaatste het zich voor de halve finale. Daarin wacht een duel met Jérémy Chardy en Fabrice Martin, ook uit Frankrijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer