Oorlogsschip Admiraal Gorsjkov.
Volledig scherm
Oorlogsschip Admiraal Gorsjkov. © ANP / EPA

Rusland simuleert lancering hypersonische raket op Atlantische Oceaan

De Russische zeemacht heeft naar eigen zeggen via een computersimulatie de nieuwe hypersonische Zirkon-kruisraket getest tijdens een maneuver op de Atlantische Oceaan.

11 reacties

  • Marcus Camps

    1 jaar geleden
    Toch ongelooflijk dat de internationale gemeenschap zo slap is om toe te zien hoe Rusland een oorlogsboot tot in de Atlantische oceaan vaart om daar raketjes te testen om diezelfde gemeenschap te intimideren. Als je de ballen hebt om Russische financiële middelen te naasten, waarom doe je dan niet hetzelfde met zo'n oorlogsboot ?
  • Herman Daneels

    1 jaar geleden
    De vraag is, heeft de Rus nog wel een zirkon raket die bruikbaar is. Ze hebben er wel al proeven mee gedaan, maar die raket kost ook immens veel geld. En om binnen het jaar na een proef in productie te nemen, hmmm dat betwijfel ik. Meer dan bluf om ons angst aan te jagen is het niet.
  • luc verberght

    1 jaar geleden
    Een land met moordenaars aan hoofd steeds dreigen,weg ermee
  • Dany Herman

    1 jaar geleden
    Beetje angst aanjagen maar verder niets
  • Jan Vannuffelen

    1 jaar geleden
    Ik geloof er niets van. Die Russen bluffen met dingen die ze niet hebben, dat is niet de eerste keer. Hun enige sterkte nog is proberen het westen te laten geloven van hun technische superioriteit. Alles dat ze hebben komt van het westen.