Van fine dining tot Napotilaanse pizza: sterrenchef Marcelo Ballardin geeft exclusieve inkijk achter de schermen van OAK (*) in zijn eerste gelijknamige kookboek.
Volledig scherm
PREMIUM
Van fine dining tot Napotilaanse pizza: sterrenchef Marcelo Ballardin geeft exclusieve inkijk achter de schermen van OAK (*) in zijn eerste gelijknamige kookboek. © Kris Vlegels

Van fine dining tot Napolitaanse pizza: sterrenchef Marcelo Ballardin deelt exclusieve inkijk in zijn keuken én recepten om de beste pizza te maken

Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.”