Direct naar artikelinhoud
Website logo
film- en tv-nieuws van zapman

Twee gloednieuwe kandidaten aangekondigd voor ‘De slimste mens ter wereld’!

Twee gloednieuwe kandidaten aangekondigd voor ‘De slimste mens ter wereld’!
Beeld VIER

Zapman brengt je de laatste film- en tv-nieuwtjes uit het medialandschap.

‘Als ik meedoe wil ik winnen, en dat gaat niet gebeuren,’ verklaarde Alex Agnew jarenlang zijn afwijzing aan Erik Van Looy, maar het is de quizpresentator dan toch gelukt! De comedian verschijnt in het nieuwste seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’, en in dezelfde video wordt ook actrice/presentatrice/‘zangeres’ Nathalie Meskens aangekondigd.

Lees ook:

Amy, de dochter van Alex Agnew: ‘Pas als mensen papa om een selfie komen vragen, besef ik: o juist, hij is bekend’

Delphine Lecompte: ‘Alex Agnew lijkt als twee druppels water op de woeste onstuimige psychotische betonvlechter die me eens trakteerde op een portie cunnilingus’

De deelname van Comedienne Jade Mintjes ‘Zillion’-regisseur Robin Pront en presentatrice Annelien Coorevits werd al eerder bekendgemaakt. Een exacte startdatum voor voor het eenentwintigste seizoen is nog niet bekendgemaakt, maar zoals gewoonlijk beginnen de uitzendingen opnieuw in het najaar. Uitkijken!

View this post on Instagram

Een foto die is geplaatst door De Slimste Mens ter Wereld (@deslimstemensterwereld) op

‘Barbie’-regisseur Greta Gerwig werkt met Netflix aan nieuwe ‘Narnia’-films

Greta GerwigBeeld Getty Images

Terwijl we vol spanning zitten wachten op ‘Barbie’, binnen twee weken in onze bioscoopzalen, heeft regisseur Greta Gerwig al een nieuw project beet. Netflix richt zijn pijlen nu op de ‘Narnia’-franchise, de boekenreeks van C.S. Lewis, waarvan al drie succesvolle films bestaan: ‘The Lion, The Witch and the Wardrobe’ (2005), ‘Prince Caspian’ (2008) en ‘The Voyage of the Dawn Treader’ (2010). Jaren was er radiostilte rond de franchise, tot Netflix in 2018 bekend maakte dat er een deal was met de C.S. Lewis Company om nieuwe films en series te maken. Greta Gerwig neemt alvast twee films voor haar rekening.

Lees ook:

Van een droomhuis-Airbnb tot een roze Xbox: de marketing voor ‘Barbie’ gaat hard

Naast ‘Barbie’ regisseerde en schreef Gerwig al eerder ‘Lady Bird’ (2017) en ‘Little Women’ (2019), die beide een Oscarnominatie voor Beste Film in de wacht sleepten.

***

Ex-VTM-nieuwsanker Ingrid De Putter is overleden

4 juli 2023

Ingrid De PutterBeeld ammb

Ingrid De Putter (66) is gisterenmiddag onverwacht overleden, zo schrijft HLN. Ze was in de beginjaren van VTM nieuwsanker bij ‘VTM Nieuws’. De Putter begon haar carrière als journalist bij de openbare omroep, toen nog BRT, en stapte in 1989 over naar de commerciële zender. Later zou ze nog opsporingsprogramma ‘Oproep 2020’ presenteren en was ze te zien in ‘Recht van antwoord’.

***

Na alle geschrapte seksscènes eindigt ‘The Idol’ al na 5 afleveringen

28 juni 2023

‘The Idol’Beeld HBO

Verschrikkelijk nieuws voor de drie overgebleven fans van ‘The Idol’, want de aflevering die bij ons op 3 juli op Streamz te zien is wordt al meteen de seizoensfinale. Na vijf afleveringen trekt HBO er (voorlopig) de stekker uit dus, in plaats van de oorspronkelijk geplande zes afleveringen die de minireeks zou tellen. Over het waarom had het internet verschillende theorieën: volgens de ene was de zesde aflevering een soort ‘special’, maar door de (om het zacht uit te drukken) slechte ontvangst van de reeks verlost HBO ons een week eerder uit ons lijden. Andere bronnen kaarten dan weer de talrijke, expliciete en vooral onnodige seksscènes aan: er zouden zó veel van die scènes zijn geschrapt, dat er te weinig overgebleven materiaal was om zes afleveringen te vullen. HBO zelf reageerde nog niet op alle geruchten over de al dan niet geschrapte aflevering, maar volgens een anonieme bron in Amerikaanse nieuwssite TVLine ligt de oorzaak bij regisseur Sam Levinson zelf, die na zijn overname de hele reeks herzien had.

Lees ook:

Onze recensie: Na de start van ‘The Idol’ vrezen we eigenlijk dat het alleen maar nóg erger kan worden ★½☆☆☆

De tenenkrullende seksscène in aflevering 2 van ‘The Idol’ zou weleens de belachelijkste uit de tv-geschiedenis kunnen zijn

The Weeknd over ‘The Idol’: ‘De kritiek is belachelijk. Ik heb mijn gezondheid én mijn huis opgeofferd’

Of er een tweede seizoen komt is nog niet duidelijk. Na de geruchten dat er geen vervolg zou komen stelde HBO op Twitter dat er ‘nog geen beslissing is gemaakt over het tweede seizoen van ‘The Idol’’. Als het van hoofdrolspeler en producer Abel The Weeknd Tesfaye en Levinson afhangt komt een tweede seizoen er zeker en vast, maar wie daar nog op zit te wachten is nog maar de vraag.

***

Titanic komt geheel toevallig weer boven water op Netflix

27 juni 2023

Titanic komt geheel toevallig weer boven water op Netflix
Beeld rr

Naar goede gewoonte voorziet Netflix ons deze zomer weer van een nieuwe dosis vertier om uw vakantiedagen te vullen. Opvallendste ‘nieuwkomer’ op de streamingdienst: ‘Titanic’, en dat is na het duikbootdrama van vorige week wellicht geen toeval.

Nog op de planning: de Netflix Original ‘Dream’, een Koreaanse film over een groep dakloze mannen die trainen om deel te nemen aan de Homeless World Cup, een documentaire over ‘WHAM!’ en enkele klassiekers, zoals ‘Star Trek’ en ‘Jumanji’.

***

Viktor Verhulst en Sarah PuttemansBeeld Instagram: sarahputtemans

Sarah Puttemans, de vriendin van Viktor Verhulst, komt dan toch eens op tv

In de docusoap van haar vriend (Viktor, voor de duidelijkheid) en diens baasje (Gert, maar dat is geen verrassing) wilde ze niet in beeld komen, maar voor het gereanimeerde ‘Celebrity Masterchef Vlaanderen’ wil Sarah Puttemans een uitzondering maken. Daarin gaat ze de culinaire strijd aan met een handvol andere - euh - bekende Vlamingen. ‘De lat ligt hoog. Ik start met een klein hartje, maar ik denk dat Viktor na dit avontuur toch heel blij zal zijn dat ik een beetje blijk te kunnen koken’, aldus Puttemans.

***

‘Zillion’, ‘Close’ en nog vier andere Vlaamse filmtoppers deze zomer op Streamz

‘Zillion’, ‘Close’ en nog vier andere Vlaamse filmtoppers deze zomer op Streamz
Beeld RV

Genoeg van het iets té warme weer? Zet u deze zomer dan schaamteloos voor de buis, want Streamz smijt heel wat Vlaamse filmtoppers uw richting uit.

Naast het kassucces ‘Zillion’ van Robin Pront zijn ook ‘Close’ van Lukas Dont, ‘Rebel’ van Adil El Arbi en Bilal Fallah en ‘De acht bergen’ van Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen binnenkort op het streamingplatform te vinden. Nog niet voldaan? Dan zijn er ook nog ‘Dark Rider’ en ‘Zonen van Van As - De Cross’.

Lees ook:

Zillion’ gaat van meet af aan totaal loos. Na een halfuurtje hadden de knallende beats ons al gaar gekregen ★★★½☆

‘Zillion’, ‘Close’ en nog vier andere Vlaamse filmtoppers deze zomer op Streamz
Beeld CBS via Getty Images

‘Apocalypse Now’ en ‘The Rose’- acteur Frederic Forrest overleden

Acteur Frederick Forrest is op 86-jarige leeftijd overleden. U kent hem wellicht als Jay ‘Chef’ Hicks uit het oorlogsdrama ‘Apocalypse Now’ en als Huston Dyer, de limousinebestuurder in een hartstochtelijke liefdesrelatie met Bette Midler, uit ‘The Rose’. In 2006 speelde hij nog een rol in ‘All the King’s Men’.

‘De grote en geliefde Frederic Forrest is overleden.’ Schreef voormalig co-star Midler twee dagen geleden op twitter. ‘Bedankt aan al zijn fans en vrienden voor al hun steun de afgelopen maanden. Hij was een opmerkelijke acteur en een briljant mens, en ik had het geluk hem in mijn leven te hebben. Hij had er vrede mee.’

De acteur stierf in zijn huis in Santa Monica aan een langdurige ziekte .

High School Musical The Series lost trailer voor het laatste seizoen

High School Musical The Series lost trailer voor het laatste seizoen
Beeld WireImage

U zou het misschien niet denken, maar ‘High School Musical: The Series’ danst naast Star Wars en Marvel mee als best bekeken Disney+-serie en lost straks een vierde en laatste seizoen. Aangezien Olivia Rodrigo het afgelopen seizoen haar HSM-badge inleverde starten Joshua Basset en Sofia Wylie seizoen vier als kersvers koppel. Het belooft een nostalgisch seizoen te worden met Corbin Bleu, Lucas Grabeel, Monique Coleman, Bart Johnson, Alyson Reed en Kaycee Stroh, die we allemaal nog kennen uit de gelijknamige films, toen Zac Efron nog niet in een vat vol botox was gevallen.

Het meezingen kan 9 augustus beginnen op Disney+.

***

Een Oscar in de wacht slepen wordt nog moeilijker

Een Oscar in de wacht slepen wordt nog moeilijker
Beeld RV

Het organiserend comité van de Academy Awards heeft beslist om de regels aan te scherpen voor wie wil meedingen naar de hoofdprijs, de Oscar voor Beste Film. Daarmee worden de streamingdiensten in één klap allemaal buitenspel gezet.

Tot nog toe was het immers zo dat films minstens één week op het witte doek te zien moesten zijn in tenminste één van de zes grootste Amerikaanse steden (Miami, Atlanta, Chicago, San Francisco, Los Angeles of New York).

Vanaf 2025 moeten ze minstens twéé weken te zien zijn in ten minste tíén Amerikaanse steden. The Academy wil daarmee benadrukken dat het een prijs is voor films die daadwerkelijk in de bioscoop vertoond worden – en dus niet voor films die enkel op streamingdiensten zoals Netflix en AppleTV te bekijken zijn. Een herhaling van 2021, toen Apple de award won met ‘CODA’, zal binnenkort dus niet meer mogelijk zijn.

***

Broers Coppens komen met nieuw, lichtjes megalomaan programma voor VTM

Broers Coppens komen met nieuw, lichtjes megalomaan programma voor VTM
Beeld DPG Media

Wie VTM zegt, zegt de gebroeders Coppens. En hun schier onaflaatbare stroom aan ideeën voor programmaformats met hun naam erin: na ‘Het Lichaam van Coppens’ en ‘De Code van Coppens’ komen Mathias en Staf ... - euh, wat was het nu weer? Juist ja! - Coppens op de proppen met ‘The Big Bang - Universum Coppens’.

Met zo’n megalomane titel kan het niet anders alsof VTM diep in de buidel heeft getast voor dit nieuwe spelprogramma, waarin iedere aflevering drie BV-duo’s het tegen elkaar moeten opnemen in de ‘Coppens-arena’. Daar zullen ze om ter eerst een reeks spectaculaire proeven moeten afronden. Klinkt als ‘De Code van Coppens’ dus, maar dan gewoon een flink stuk duurder.

‘Alles zal grootser en spectaculairder zijn’, luidt het bij de broers in Het Laatste Nieuws. ‘Maar het blijft allemaal vooral heel grappig, want onze plagerijen mogen niet ontbreken. Het duo dat als eerste een gigantische ‘Big Bang’ kan veroorzaken, wint en gaat naar huis met eeuwige roem en massa’s respect.’

Het is nog raden naar hoe die ‘Big Bang’ er juist zal uitzien en welke BV’s er net zullen meedoen. Hopen dat Staf en Mathias Coppens voldoende verzekerd zijn, want als Tanja Dexters meedoet en een van de spectaculaire obstakels op wielen staat zou de bang wel eens bigger kunnen zijn dan verwacht.

***

Een show vol misverstanden: nieuwe namen ‘James De Musical' bekend

20 juni 2023

Moet er nog pathos zijn? Volgende winter mag de Vlaming zich weer verwarmen aan de op de traanklieren werkende extravagantie van ‘James de Musical’, dat terugkeert voor alweer een derde seizoen. Bekend was al dat Vlaanderens favoriete Joris, Metejoor - sorry, Hessels - , zijn levensverhaal verbeeldt zal zien door tig dansende en zingende musicalacteurs, maar ook de vijf andere gasten van het nieuwe seizoen zijn nu bekend.

Mogen de zakdoekjes al klaarleggen: Tom Waes, Maaike Cafmeyer, Marc Coucke en de cast van F.C. De Kampioenen. Ja, de héle cast van F.C. De Kampioenen - het betreft geen misverstand. Wij voorspellen alvast: een sentimenteel eerbetoon aan de betreurde Johny Voners (Xavier Waterslaeghers), een cancan in de Pussycat, en geen enkele strofe over Walter Michiels (Pico Coppens).

Of wij ernaar uitkijken, mag u zelf bedenken, maar de Vlaming kan alvast niet wachten: de tickets voor de studio-opnames waren na 20 minuten al volledig uitverkocht. Mijn gedacht!

***

Netflix geeft eerste beelden van ‘Avatar: The Last Airbender’ vrij, maar ‘witte’ acteur zet kwaad bloed

20 juni 2023

Dat Netflix met een eigen live action-versie van ‘Avatar: The Last Airbender’ zou komen was al langer bekend, maar nu hebben we ook een datum én eerste beelden. We mogen de reeks in 2024 verwachten, maar niet iedereen staat te springen.

Twitter bericht wordt geladen...

Voor de boomers die niet zijn opgegroeid met de avonturen van avatar Aang die leert hoe hij alle elementen beheerst en samen met zijn kompanen Katara en Sokka op de vlucht is voor Zuko en de vuurnatie klinkt dit ongetwijfeld als hocus pocus, maar de originele ‘Avatar: The Last Airbender’ heeft héél wat trouwe fans. Fans die niet blij waren met de casting van Ian Ousley, die Sokka zal spelen. De acteur zou namelijk gelogen hebben over zijn afkomst als Cherokee, een bevolkingsgroep van inheemse Amerikanen, om de rol te krijgen. Volgens Twitter-speurders is daar helemaal niks van waar: Ousley zou zich hebben aangesloten bij een ‘valse’ Cherokee-stam, en niet een van de drie officieel erkende stammen bij de Amerikaanse regering. Enige nuance: er zijn zo’n 200 stammen die niet erkend zijn. Of hij ‘mixed’ is zoals de acteur zelf beweert, valt over te twijfelen, maar Twitter-gebruikers lanceerden ondertussen de hashtag #NotMySokka.

Twitter bericht wordt geladen...

Netflix of Ousley zelf hebben nog niet gereageerd, dus het pleidooi van de Twitter-gebruikers valt een beetje op dovemansoren. Dan rijst natuurlijk wel de vraag wie überhaupt nog op de reeks zit te wachten, want de eerste adaptatie van de animatiereeks - de verschrikkelijke M. Night Shyamalan-film - was een gigantische flop. De bedenkers van de originele ‘Avatar: The Last Airbender’, Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko, verlieten in 2020 al het Netflix-project vanwege ‘creatieve meningsverschillen’. Op naar flop nummer 2 of wordt de reeks alsnog dé verrassing van 2024?

***

Emily is Paris beu en trekt naar Rome, nieuwe seizoen heeft al twee maanden vertraging

19 juni 2023

Emily is Paris beu en trekt naar Rome, nieuwe seizoen heeft al twee maanden vertraging
Beeld Netflix

Opgepast, schrik niet wanneer u in het volgende seizoen van ‘Emily in Paris’ opeens het Colosseum of de Sint-Pietersbasiliek op de achtergrond spot. Hoofdrolspeelster Lilly Collins kondigde op Instagram aan dat een groot deel van het vierde seizoen zich wel eens in Rome kan afspelen. ‘Emily in Rome’ is waarschijnlijk geen optie, want dan gaat de rijm verloren, en dat zou dan weer erg vervelend zijn voor de zes mensen ter wereld die de titel wél juist uitspreken.

View this post on Instagram

Een foto die is geplaatst door Lily Collins (@lilyjcollins) op

Het vierde seizoen van ‘Emily in Paris’ zou aanvankelijk eind deze zomer van start gaan, maar door de grote schrijversstaking in Hollywood zijn de opnames nu al twee maanden vertraagd. En dat kan nóg oplopen.

***

‘F*** you very, very much’ seizoen twee licht de rokken in eerste trailer

16 juni 2023

Aan de nieuwe trailer te zien zal het tweede seizoen van s ‘F*** you very, very much’ even absurd zijn als het eerste. An (Frances Lefebure) wordt tegen haar goesting verliefd, Flo (Evelien Bosmans) wil heel graag een perfecte baby op de wereld zetten dus is ze op zoek naar het ideale zaad en Violet (Daphne Wellens) is een kerkmuziek zingende gezondheidsfreak geworden. Het ziet ernaar uit dat wijsheid dan toch geen natuurlijke bijwerking van een verederende leeftijd is. Jonas Geirnaert, voor de gelegenheid tot seksbom verworden, en Violet Braeckman zijn ook weer van de partij.

Vanaf 5 juli wekelijks te zien op Streamz

Lees ook:

‘F*** you very very much’ is enorm grappig (en niet alleen omdat Jonas Geirnaert een vrouwenmagneet speelt) ★★★★☆

De 7 Hoofdzonden van Daphne Wellens, Frances Lefebure en Evelien Bosmans: ‘Zonder alcohol had ik veel minder seks gehad in mijn leven’

De deuger in Jonas Geirnaert: ‘Ik betaal super-, super-, supergraag belastingen’

***

Netflix komt aan met docu over Wham!

16 juni 2023

Het kapsel van George Michael zit ten alle tijden ergens bovenin ons hoofd, en gezien de videoclip van ‘Careless Whisper’ meer dan een biljoen keer bekenen is, denken we daar niet alleen in te staan. Dat moet Netflix geweten hebben want over een kleine drie weken verschijnt daar een documentaire over Wham!, toepasselijk ‘WHAM!’ getiteld.

George Michael en Andrew Ridgeley hadden aan vier jaar genoeg om uit te groeien tot één van de toonaangevende stemmen van de jaren tachtig. Via het persoonlijk archief van zowel George als Andrew doen de heren zelf uit de doeken hoe dat supersterrenschap zo gekomen is. Dat betekent nooit eerder vertoonde interviews en beelden achter de schermen van onder andere ‘Wake Me Up Before You Go Go’, ‘Freedom’ en ‘Last Christmas’. Van de regisseur van pandemie-klassieker ‘Tiger King’.

Vanaf 5 juli op Netflix

***

De lucratieve Spotify-deal van prins Harry en Meghan Markle is niet meer

16 juni 2023

Spotify heeft de samenwerking met Archewell Audio, het productiebedrijf van de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle, beëindigd. Het einde van het contract kwam er in onderling overleg. Onder de samenwerking zouden een aantal podcastreeksen gemaakt worden, maar dat zal dus bij eentje blijven.

In ‘Archetypes’, de podcast van Meghan Markle, spreekt de hertogin van Sussex met bekende vrouwen over dagelijkse discriminatie van vrouwen en de streotypes waar ze tegen moeten opboksen. Onder andere Serena Williams, Paris Hilton en Mariah Carey waren er te gast.

Het contract tussen Spotify en de royals was goed voor zo’n 20 à 25 miljoen dollar. Alleen al voor ‘Archetypes’ betaalde de streamingdienst 18 miljoen dollar. Daarmee is het een van de meest lucratieve deals die het koppel sloot nadat ze afscheid namen van de Britse koninklijke familie in 2020.

Spotify kondigde vorige week een herstructurering van hun podcastactiviteiten aan: maar liefst 200 jobs werden geschrapt. De veelbesproken audiodeal met Harry en Meghan zou dan ook niet het verwachte bedrag hebben opgeleverd. Daarnaast zocht het koppel volgens verschillende Amerikaans media een manier om onder hun exclusiviteitscontract uit te komen. Een nieuw seizoen van ‘Archetypes’ kan er nog van komen, maar dan niet te beluisteren op Spotify.

***

Primeur voor Philippe Geubels: nieuwe show wordt live uitgezonden op VRT 1. ‘Ik zou zeggen dat de klachtendienst zich schrap zet’

15 juni 2023

Een Primeur in tv-land: VRT 1 zal de nieuwe zaalshow van Philippe Geubels, ‘Phillipe Geubels gaat in bad’, live uitzenden in januari 2024. ‘Ik ben al bijna twintig jaar bezig en dit is spannend en gevaarlijk. Het doet het bloed stromen,’ zegt Geubels met knikkende knieën. Begrijpelijk, want in tegenstelling tot vooraf opgenomen shows kunnen versprekingen, duiken van het podium of welgemikte tomaten er dit keer niet worden uitgeknipt. Met andere woorden: wij kunnen niet wachten!

‘Ik denk dat er toch een sadomasochistisch kantje in mij zit, dat zichzelf dit wil aandoen,’ aldus de komiek. ‘Het zijn toch twee soorten publiek waar je aan moet denken. De mensen in de zaal, dat is niet hetzelfde als de mensen thuis. Maar ik denk nu niet dat er zaken in de show zitten die niet kunnen op tv. Ik zou zeggen dat de klachtendienst zich schrap zet, dan zien we wel (lacht).’

Wie zijne nasaalheid nóg liver wilt meemaken, er zijn nog enkele tickets over voor zijn opkomende tournee dit najaar.

***

Primeur voor Philippe Geubels: nieuwe show wordt live uitgezonden op VRT 1. ‘Ik zou zeggen dat de klachtendienst zich schrap zet’
Beeld Humo

Netflix <3 Zuid-Korea: ‘XO, Kitty’ en ‘Physical: 100’ krijgen tweede seizoen

15 juni 2023

Bijna een maand geleden verscheen het eerste seizoen van ‘XO, Kitty’, een spin-off reeks van de populaire ‘To All The Boys’-films. Kitty Covey, jongste zusje van Lara Jean Covey, trekt naar Seoul in Zuid-Korea om er te studeren aan dezelfde kostschool als haar overleden moeder. Niet geheel toevallig gaat ook haar langeafstandsvriendje Dae daar naar school, en romantische plots ontvouwen zich. Het eerste seizoen eindigt met een liefdesbetuiging uit onverwachte hoek die niet opgelost raakt. Wij zouden zeggen: gelukkig krijgt Kitty een tweede seizoen om haar hartekoetjes op het droge te krijgen.

Nog eerder dit jaar had Netflix wederom een hit te pakken met een Zuid-Koreaanse reeks. Realityshow ‘Physical: 100', waarin honderd spierbundels (m/v/x) het tegen elkaar opnemen om te bepalen wie de beste physique heeft, werd in z’n derde en vierde week wereldwijd de populairste niet-Engelstalige reeks. Dat krijgt ook een vervolg van Netflix, maar wij voorspellen dat het romantiek-gehalte aanzienlijk lager zal liggen dan bij Kitty.

Lees ook:

‘XO, Kitty’ is een puike queer awakening met een karrevracht aan clichés ★★★★☆

Alle potentie van ‘Physical: 100’ werd vakkundig getorpedeerd door de oenen in de montageruimte ★★☆☆☆

***

Netflix &lt;3 Zuid-Korea: ‘XO, Kitty’ en ‘Physical: 100’ krijgen tweede seizoen
Beeld Disney

Haal uw zakdoek maar al boven, want Carl en Dug uit ‘Up’ zijn terug van weggeweest

14 juni 2023

Veertien jaar is het intussen alweer geleden dat animatiefilm ‘Up’ zich tot een tranentrekker vanjewelste ontpopte. En nu we nog maar net bekomen zijn, komt Pixar met een sequel op de proppen. Of toch een soort van, want ‘Carl’s Date’ is een kortfilm waarin te zien is hoe de weduwenaar van weleer de draad weer probeert op te pikken en na het overlijden van zijn Ellie weer aan het daten gaat. Wingman van dienst is de pratende hond Dug, die zijn baasje allerhande liefdestips in het oor blaast.

De kortfilm zal telkens vertoond worden voor Pixars nieuwste worp ‘Elemental’, vanaf vandaag in Belgische zalen. De kans lijkt groot dat de kortfilm later ook op Disney+ verschijnt.

***

Release van ‘Captain America 4’ en ‘Avatar 3’ uitgesteld in wake van Hollywood-schrijversstaking

14 juni 2023

De scenarioschrijvers van Hollywood zijn al sinds 2 mei aan het staken wegens een geschil met filmstudio’s over hun werkomstandigheden en verloning. Dat zal in 2023 geen impact hebben op wat u te zien krijgt op het grote en kleine scherm, maar de gevolgen voor 2024 laten zich ondertussen voelen. Zo gaat Disney een aantal Marvelfilms later dan voorzien uitbrengen omdat scenario’s nog niet klaar zijn voor productie.

‘Avengers: Kang Dynasty’ en ‘Avengers: Secret Wars’ zijn beide een jaar opgeschoven, van mei 2025 en 2026 naar mei 2026 en 2027. ‘Captain America: Brave New World’ met Sam Wilson (voormalig The Falcon) als Cap zal te zien zijn in juli 2024. ‘Deadpool 3’, daarentegen, komt vroeger dan voorzien naar de zalen op 3 mei 2024.

Ook de ‘Avatar’-films van James Cameron hebben te lijden onder de verschuivende kalender van Disney. Hoewel de scenario’s van ‘Avatar’ 3, 4 en 5 al vastliggen komen ze toch allemaal pas een jaar later uit. Zo komt ‘Avatar 3' pas in december 2025 in de zalen in plaats van 2024.

***

Herman Brusselmans te zien in het nieuwe seizoen van ‘Het huis’: ‘Ik kan geen nee zeggen tegen Eric Goens’

Herman BrusselmansBeeld Johan Jacobs

1.500 euro en twee dagen in de watten worden gelegd door Eric Goens: meer had Herman Brusselmans niet nodig om ja te zeggen tegen een nieuw seizoen van het ‘Het huis’. Dat verklapte hij aan Humo.

‘Eigenlijk zeg ik vooral programma’s toe als ze me publicitair iets kunnen opleveren. Soms vind ik het ook lastig om een programma te weigeren, omdat ik bepaalde mensen in de televisiewereld redelijk goed ken. Eric Goens is zo iemand, dus ik heb toegezegd om mee te doen aan ‘Het huis’’, aldus Brusselmans. Hij voegt daar ook nog aan toe dat 1.500 euro een ‘mooie aanvulling’ op inkomen’ is.

Benieuwd hoeveel van dat bedrag naar de advocaat van een boze Frederik ‘we gaan allemaal netjes zwijgen, oké’ Delaplace gaat, Herman!

Lees ook:

Hoe goed verdient BV-tv? 375 euro voor ‘De Slimste Mens’ is ‘een schijntje’, 10.000 euro voor ‘Liefde voor Muziek’ is ‘geen overdreven vergoeding’

Herman Brusselmans: ‘Ik zei tegen Mia Doornaert dat ze er gerust mocht zijn voor haar leeftijd. Ze bood me een gratis abonnement op De Standaard aan’

Eric Goens op zoek naar ‘Helden van het internet’: ‘TikTok voor gekke dansjes? Het is het bloeddorstigste forum van allemaal’

***

Tom Waes bij de walvissen

13 juni 2023

Na vele reis- en Special Forces-avonturen duikt Tom Waes nu ook figuurlijk de zee in en mag hij David Attenborough achterna in de nieuwe documentaire ‘Whale Nation’. Hij verleent zijn stem aan de walvissen zelf, vertelt hij in ‘De afspraak’, en daar lichtte hij ook toe dat de dieren erg bedreigd zijn. En ja, aan zijn Vlaamse tongval heeft hij moeten werken, maar toch ‘smaakt het naar meer’, aldus Waes. Op naar nog een carrièreswitch!

Knal droids af in de nieuwe Star Wars-videogame

13 juni 2023

Na het grote succes van EA’s ‘Star Wars Jedi Fallen Order’ en opvolger ‘Jedi Survivor’, pakt nu ook Ubisoft uit met een ‘Star Wars’-game.

Het bedrijf loste gisteren een eerste trailer voor de telg die ‘Star Wars Outlaws’ zal heten en zich afspeelt tussen film nummer vijf (‘The Empire Strikes Back’, voor de kenners) en film nummer zes (‘Return of The Jedi’, voor diezelfde kenners).

Hoofdrolspeler van dienst is Kay Vess, een schietgrage outlaw die op de vlucht is geslagen voor The Empire.

‘Star Wars Outlaws’ wordt pas volgend jaar verwacht.

***

Scenarist ‘Black Mirror’ verzekert zich van een baan: ChatGPT kan geen ‘Black Mirror’-aflevering schrijven

8 juni 2023

Scenarist ‘Black Mirror’ verzekert zich van een baan: ChatGPT kan geen ‘Black Mirror’-aflevering schrijven
Beeld Netflix

Wetenschappers en beleidsmakers dringen er al een tijdje op aan om experimenteren met AI aan banden te leggen. Chatbots als ChatGPT slaan zonder blikken of blozen pure verzinsels uit, niet gehinderd door feiten of zoiets onbenulligs als de waarheid. We zullen zien of Kunstmatige Intelligentie werkelijk een gevaar voor de maatschappij vormt, maar de vergelijking met een ‘Black Mirror’-plot is niet ver te zoeken.

Iets wat ChatGPT alleszins níét kan, zo zegt bedenker en scenarist van ‘Black Mirror’ Charlie Brooker, is een degelijk script schrijven. Op de prompt ‘genereer een ‘Black Mirror’-aflevering’ produceerde ChatGPT iets dat in een oogopslag aannemelijk leest, maar bij nader inzien geen enkel origineel idee bevat. ‘Het heeft de samenvattingen van alle afleveringen min of meer samengeperst,’ vertelt Brooker in Empire magazine. ‘Het was shit.’

En toch was het geen nutteloze oefening. Zoals wel vaker het geval in ‘Black Mirror’ is niet de technologie het probleem, maar wel hoe mensen het gebruiken. Brooker leerde vooral wat hij niet meer moest doen: ‘De clue van veel van mijn afleveringen is ‘Oh, ik zat gewoon de hele tijd in een computer!’’. Dus besloot hij het hele idee van wat een ‘Black Mirror’-aflevering zou moeten zijn maar overboord te gooien.

Benieuwd wat die aanpak oplevert voor het nieuwe seizoen van ‘Black Mirror’, dat vijf afleveringen rijk is. ‘Beyond the Sea’ met ‘Breaking Bad’-ster Aaron Paul speelt zich alvast af in een alternatief 1969, in een ‘dystopisch verleden, heden en toekomst’.

‘Black Mirror’ seizoen 6 vanaf 15 juni op Netflix

Lees ook

Zo gebruikt u ChatGPT in het dagelijkse leven: ‘ChatGPT is een taalmodel dat goed klinkt, maar inhoudelijk is het gebrabbel

Worden chattende robots een gevaar? ‘Ze kunnen uitspraken aan politici toedichten die ze nooit hebben gedaan’

Lieven Scheire over AI: ‘Een nieuwe pandemie zou heel wat minder waarschijnlijk worden, omdat AI hopelijk binnen anderhalve week een vaccin kan ontwikkelen’

***

‘Arcadia’ krijgt ongeveer een euro per kijker om tweede seizoen te maken

7 juni 2023

Screen Flanders voorziet twee miljoen euro voor een aantal Vlaamse audiovisuele producties. Het gaat om drie films en vijf series, waaronder het tweede seizoen van ‘Arcadia’, het duurste (en misschien wel saaiste) televisieproject van de Lage Landen. De sciencefiction-serie kreeg 400.000 euro toegestopt, ongeveer één euro per kijker van de seizoensfinale.

Pedro Elias, Jonas Geirnaert en Jonas Van Geel kregen ook een duwtje in de rug. Zo schreef die eerste samen met zijn vrouw Evelien Broekaert de serie ‘How to kill your sister’ (250.000 euro), die door Geirnaert geregisseerd zal worden, en kreeg Van Geel 400.000 euro voor zijn nieuwe reeks Moresnet, die hij samen met Frank Van Passel en Jef Hoogmartens zal maken.

***

Luke Skywalker hangt lightsaber aan de haak

De 71-jarige Mark Hamill zegt het Jedi-leven vaarwel. In 1977 kroop Hamill voor de eerste keer in de cape van Luke Skywalker. Het grote succes bracht veel films, series, spin-offs en brooddozen met zich mee, maar nu is het voor Hamill genoeg geweest.

‘Er zijn zoveel verhaallijnen nu, ze hebben geen Luke meer nodig’, klinkt het bij CBS Sunday Morning. ‘Mijn hele leven wilde ik gewoon doen wat ik leuk vond. Het zou erger kunnen: ik zou bekend kunnen staan als de beste acteur die ooit Adolf Hitler vertolkte. Skywalker is op zijn minst een bewonderenswaardig karakter.’

Mattheüs, Cindy &amp; GlennBeeld MTV, VTM, Vier

De 100 wildvreemden uit ‘Million Dollar Island’ zijn dan toch niet zo vreemd: deze C-sterren zag u al eerder

In het nieuwe programma ‘Million Dollar Island’, waarin Ingeborg 100 wildvreemde Vlamingen en Nederlanders op een eiland laat strijden om een geldprijs, blijken de kandidaten toch niet zo wildvreemd. Diepgaand onderzoek van Het Nieuwsblad toont vandaag aan dat VTM voor de casting diep in de recyclagecontainer is gedoken en er heel wat voormalige deelnemers van spelprogramma’s, soaps en realityshows heeft uitgevist.

Zo zagen we Frieda al in ‘FC De Kampioenen’, de jury van ‘K2 zoekt K3' en enkele sketches met Chris Van Den Durpel. Kooivechtster Cindy was te zien in Battlecat’, ‘Zillion’ en ‘Fairtrade’. Steffie kwam al meer dan vijftig keer op tv en Wesley werd 33ste in ‘Homo Universalis’. Glenn amuseerde zich al achter het fornuis in Komen Eten’ en Mohamed B. en Björn stonden al eerder op een strand in ‘Expeditie Robinson’. Mohamed Z. is dan weer te herkennen uit ‘De grootste lefgozer van Vlaanderen 2022’. Aaron gaf zich prijs in ‘OnlyFans: De naakte waarheid’ en Matthëus en Nawel deden mee aan ‘Love Island’ terwijl Shani uit de zee kroop in ‘Ex On The Beach’. En dan hebben we alle voormalig kandidaten van ‘Big Brother’ nog niet eens genoemd.

Ondanks de overvloed aan semi-bekende koppen is het programma voorlopig niet bepaald een succes: vorige week keken er slechts 87.000 mensen.

‘Million Dollar Island’, elke maandag om 21u55 op VTM2

***

‘Tulpen uit Antwerpen’ met Kat Kerkhofs definitief niet meer uitgezonden in Nederland? ‘Verstandige beslissing’

'Tulpen uit Antwerpen'Beeld Play

‘Tulpen uit Antwerpen', we waren het muziekprogramma, dat dit voorjaar werd uitgezonden op Play4, eigenlijk alweer een beetje vergeten, maar vandaag bericht de fameuze Nederlandse website Mediacourant dat het programma bij onze Noorderburen definitief de vuilnisbak in lijkt te gaan.

Hoe zit dat precies? ‘Tulpen uit Antwerpen’ was een productie voor zowel de Nederlandse als de Vlaamse kijker, met artiesten uit beide landen, zoals Bart Peeters, Clouseau, Maksim Stojanac, René Froger en Kris Kross Amsterdam, die elkaars nummers coverden. Bij ons zond Play4 de reeks uit, in Nederland zou RTL4 de serie programmeren. Alleen bleek eerder dit jaar dat die laatste zender het programma niet op tv bracht. ‘Het programma was te slecht', klonk het in de wandelgangen. ‘We plannen het pas in de zomer', was de officiële reactie van RTL4.

Alleen: nu de zomer voor de deur staat, blijkt van het programma nog altijd geen spoor in de uitzendschema's van juli. Opmerkelijk, vindt de Nederlandse kijkcijferkenner Tina Nijkamp. “Dit betekent denk ik dat het voor altijd voor de Nederlandse kijker verborgen blijft. En dat het hier nooit uitgezonden gaat worden. Misschien ook om Buddy (Vedder, de Nederlandse presentator - red) te beschermen. Verstandige beslissing denk ik.”

‘Tulpen uit Antwerpen’ scoorde in België vrij beroerde kijkcijfers, en ook Onze Man was niet helemaal overtuigd.

***

Gordels om! Dwayne ‘The Rock’ Johnson keert terug naar de Fast & Furious

Woman, I am the calvary’. Oneliners als deze kan u binnenkort weer op het grote scherm verwachten. Uw gebeden zijn verhoord, want special agent Luke Hobbs keert terug naar de Fast & Furious franchise. Dwayne ‘The Rock’ Johnson verklaarde in 2019 nog niet meer in de huid te kruipen van de Diplomatic Security Service-agent en bounty hunter, maar nu kondigde de voormalig worstelaar toch aan dat hij in het tweede deel van Fast X te zien zal zijn. Op Hawaï, getooid in een Hawaï-shirt én met bloemenkrans, bevestigde hij de terugkeer van zijn personage Hobbs.

Door een dispuut met zijn tegenspeler Vin Diesel, Don in de franchise, was Johnson niet te zien in Fast 9 en de meest recente film Fast X.

View this post on Instagram

Een foto die is geplaatst door Dwayne Johnson (@therock) op

***

Koen Crucke en Walter Baele geschrapt uit kerstshow ‘Samson en Marie’: ‘Wij zijn er doodeenvoudig uitgebonjourd’

Gert Verhulst, Koen Crucke, Walter Baele, Marie Verhulst en Walter De Donder tijdens de 'Afscheidsshow' van 'Samson &amp; Gert'Beeld BELGA

Lees niet verder als je jeugdherinneringen je lief zijn, want ons nostalgisch hart breekt bij het nieuws dat Koen Crucke, voor ons allemaal toch vooral Meneer Spaghetti, niet langer mag meedoen in de kerstshows van ‘Samson en Marie’. En dat niet alleen, ook en Van Leemhuyzen, gespeeld door Walter Baele, werd geschrapt uit de cast. Ook voor hen komt de beslissing hard aan.

Dat Samson van baasje veranderde ging nochtans niets veranderen aan tourplanning van de oudgedienden, tot Koen Crucke enkele maanden geleden opeens te horen kreeg dat de personages Alberto, Van Leemhuyzen en de Burgemeester niet meer zouden meedoen in de nieuwe kerstshows. ‘Er werd ons gezegd dat ze nieuwe personages wilden lanceren, wat een beetje normaal is. Maar nu moet ik plots vernemen dat Walter De Donder (de burgemeester) toch nog mag meedoen. Walter Baele en ik zijn er dus doodeenvoudig uitgebonjourd,’ reageert Koen Crucke aan HLN.

‘Na 33 jaar vind ik de manier waarop we moesten stoppen spijtig. Marie had mij er graag nog heel lang bij, maar ik denk dat ze weinig kan doen aan beslissingen van de Studio 100-top. Alberto was onlosmakelijk verbonden met Samson, maar blijkbaar vinden de bazen dat niet,’ zegt crucke nog aan HLN. Maar wrok tegenover zijn collega’s koestert hij niet. ‘Walter en Walter zijn vrienden voor het leven. maar ook met Gert Verhulst heb ik nog een hartelijk contact. Ik zie ze allemaal nog graag, hoor.’

Studio 100 ruilt Alberto en Van Leemhuyzen in voor nieuwe personages: brandweerman Bill en bakkerin Florentine.

Kim Cattrall past nog 1 keer de stiletto’s van Samantha voor ‘And Just Like That...’

1 juni 2023

Het was een van ‘s werelds grote mysteries waarom de immer op seks belustte Samantha geen deel uitmaakte van de spinoff-reeks van het generatiebepalende ‘Sex and the City’. Maar voor één vluchtig moment zal het ‘Sex and the City’-universum weer compleet zijn: ondanks geruchten over een catfight tussen Kim Cattrall (66) en Sarah Jessica Parker (58) zal Cattrall haar opwachting maken in het tweede seizoen van ‘And Just Like That...’. Dat het maar voor een luttele cameo is moet de pret niet bederven.

In de scène zal Samantha, die in de show naar Londen is verhuisd, een telefoongesprek voeren met Parker’s Carrie Bradshaw. In het eerste seizoen legt Carrie contact met de vervreemde Samantha via sms, en in de finale maakten de twee een plan om elkaar te zien om zich te verzoenen. Of het een voorbode is voor nog meer Samantha – misschien wel het meest kleurrijke personage – is onduidelijk.

Het tweede seizoen van ‘And Just Like That’ staat op 22 juni op HBO Max.

***

‘That ‘70s Show’-acteur Danny Masterson riskeert levenslang cel voor verkrachting

1 juni 2023

Danny Masterson (47), ook wel bekend als Steven Hyde uit ‘That ‘70s Show’, is schuldig bevonden aan de verkrachting van twee vrouwen in zijn huis in Hollywood tussen 2001 en 2003. De jury veroordeelde hem voor twee van de drie vergrijpen waarvan hij werd beschuldigd, waarvoor hij 30 jaar tot levenslang in de gevangenis kan krijgen. In afwachting van een uitspraak in augustus is de acteur in hechtenis genomen.

‘That ‘70s Show’-acteur Danny Masterson riskeert levenslang cel voor verkrachting
Beeld Photo News

De drie slachtoffers maken ook deel uit van een zaak tegen Masterson en The Church of Scientology wegens intimidatie en stalking. Masterson is al jaar en dag lid van de sekte, die alleen in Verenigde Staten erkend is als religie. De kerk zou de vrouwen ervan weerhouden hebben om Masterson, dankzij zijn acteersucces een prominent lid, aan te geven bij de politie.

***

Mason Thames en Nico Parker in ‘How To Train Your Dragon’ live-action remake

1 juni 2023

Mason Thames (15), uit horrorfilm ‘The Black Phone’, en Nico Parker (18), de dochter van Joel in ‘The Last Of Us’, vertolken de rollen van Hiccup en Astrid in the live-action remake van de animatiefilm ‘How To Train Your Dragon’. Dreamworks bracht al drie drakenfilms uit die allemaal een Oscar-nominatie in de wacht sleepten. ‘How To Train Your Dragon’ vertelt het verhaal van een puisterige Viking en zijn ongewone vriendschap met een draak. De release is gepland voor 14 maart 2025.