Arjen Lubach veegt vloer aan met programma’s als ‘Down The Road’: “Grappig, knuffelbaar, schattig,... Neem ze toch serieus”

TVDe Nederlandse komiek en talkshowpresentator Arjen Lubach (43), die te zien is in zijn eigen programma ‘De Avondshow Met Lubach’, heeft het gehad met zogenaamd ‘Downentertainment’. Op de Nederlandse buis zijn op dit moment blijkbaar heel wat shows te zien waarin mensen met het syndroom van Down een belangrijke rol spelen. En hoewel dat vaak goed bedoeld is, is het ook schadelijk, zo zegt hij in zijn rubriek ‘En nou is het afgelopen’. Een discussie die ook al in ons land werd gevoerd, nadat William Boeva de problematiek aankaartte.

15 reacties

  • Gert Van Bunderen

    1 jaar geleden
    Helemaal top, topprogramma dat op een vaak satirische manier het nieuws van dag op de korrel neemt. Helaas zijn er maar weinig van deze programma's.
  • Emma Kamenistyy

    1 jaar geleden
    EN OF dat deze man weeral es gelijk heeft!
  • Eddy DeGoei

    1 jaar geleden
    Allemaal goed en wel maar hoe ziet de heer Lubach dat dan, een talkshow met mensen met down die een ernstige verstandelijke beperking hebben? En wat Vlaanderen betreft is er niet echt een overdaad aan dergelijke programma's. Alleen down the road is hier op tv gekomen.
  • Jacob Aaronson

    1 jaar geleden
    Heel Meneer Lubach zijn programma is een kopie van Amerikaanse late night talkshows, nul charisma en showmanship. Niet grappig niet informatief en ongelooflijk saai.
  • Tim Vercammen

    1 jaar geleden
    Helemaal mee eens. Mooi aangekaart Arjen!